Головна Новини Політика зовнішня політика Обмін територій на мир: Кулеба розповів, що змінилося у переговорах щодо припинення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін територій на мир: Кулеба розповів, що змінилося у переговорах щодо припинення війни в Україні

Дмитро Кулеба заявив, що з інфополя зникли "мирні" ініціативи з неприйнятними пропозиціями

30 жовтня 2023, 12:12 comments3880
Поділіться публікацією:

Наразі з інфополя зникли багаточисленні "мирні" ініціативи, які пропонували Україні неприйнятні поступки Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в Instagram зробив міністр закордонних справ України Кулеба Дмитро Кулеба.

Обмін територій на мир: Кулеба розповів, що змінилося у переговорах щодо припинення війни в Україні

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Глава МЗС зазначив, що 15 держав брали участь у зустрічі щодо Формули миру в Копенгагені у червні, 42 – у серпні в Джидді, а зараз на Мальті вдалося зібрати вже 66 держав та міжнародних організацій.

"Зверніть увагу: за ці півроку з інфополя зникли численні "мирні" ініціативи, які пропонували Україні то відмовитися від територій, то щось обміняти, то ще якісь неприйнятні речі. Зараз у центрі всіх дискусій – справедлива і чесна українська Формула, що повністю відповідає принципам Статуту ООН та ключових резолюцій Генасамблеї. І це перший, дуже конкретний результат Формули", – заявив Дмитро Кулеба.

Міністр також зазначив, що зустріч на Мальті дуже вчасно руйнує два міфи. Перший міф щодо падіння уваги до України на фоні подій на Близькому Сході. І другий міф про втрату Україною підтримки т.зв. "Глобального півдня".

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Мальті протягом двох днів, 28 та 29 жовтня, проходив саміт за українською формулою світу. Після суботніх консультацій пройшли і недільні. За словами президента Володимира Зеленського, у заході взяли участь радники глав держав та диппредставники із 66 країн. Вперше участь у такій зустрічі (раніше були в Данії та Саудівській Аравії) взяла Вірменія – поки що союзник РФ з ОДКБ. Які висновки можна зробити зараз? Якою є можливість вийти на деякі переговори до кінця року? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна та РФ ведуть переговори: ЗМІ дізналися про подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини