Головна Новини Політика зовнішня політика Обіцяного Україні мільйона боєприпасів до весни не буде: Кулеба заявив про нові складнощі
commentss НОВИНИ Всі новини

Обіцяного Україні мільйона боєприпасів до весни не буде: Кулеба заявив про нові складнощі

Глава МЗС України озвучив причини цієї проблеми

14 листопада 2023, 08:40 comments4328
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", партнери з Європейського Союзу справді можуть не встигнути передати ЗСУ до березня 2024 року 1 мільйон артилерійських снарядів, як було обіцяно раніше. Ця інформація ще раніше циркулювала у ЗМІ. Тепер її фактично в ефірі загальнонаціонального телемарафону підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Обіцяного Україні мільйона боєприпасів до весни не буде: Кулеба заявив про нові складнощі

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"На жаль, агентство Bloomberg каже правду. Є питання, і багато ми, скажімо так, багато і голосно б'ємо у дзвони", – наголосив глава МЗС України.

При цьому міністр підкреслив навіть те, що терміни постачання снарядів Україні зсуваються – це не говорить про те, що у Євросоюзу зникла політична воля продовжувати підтримувати Україну. Головною проблемою, чому не виходить у заплановані терміни поставити снаряди Україні, є плачевний стан оборонної промисловості та складів ЄС. Європа не готувалася до війни, і тепер доводиться відновлювати потенціал. З огляду на рівень бюрократії та велику кількість "несинхронізованих речей" це швидко зробити не вдається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні санкції не виконали ключового призначення — вони не зруйнували економіку Росії. Більше того, сьогодні вже всім зрозуміло, що економіка агресора відновлюється набагато швидше, ніж передбачалося. Таку думку висловила російська опозиційна журналістка Юлія Латиніна, зазначивши, що у 2024 році президент РФ Володимир Путін планує витратити близько 110 мільярдів доларів на війну проти України, повідомляє The Hill.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на різного роду інформацію, яка циркулює у західних ЗМІ про втому від війни, Україна залишатиметься головним пріоритетом Європейського Союзу. При цьому втома від зобов'язань допомагати Києву не буде. Таку заяву в Twitter зробив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини