Головна Новини Політика зовнішня політика Новий очільник МЗС України обіцяє серйозно змінити політику щодо українців за кордоном: про що йде мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий очільник МЗС України обіцяє серйозно змінити політику щодо українців за кордоном: про що йде мова

За словами Сибіги, для великої перемоги потрібна як далекобійна зброя, так і далекоглядна зовнішня політика

5 вересня 2024, 19:57 comments1440
Поділіться публікацією:

 Новий міністр закордонних справ України Андрій Сибіга пообіцяв суттєво змінити підхід держави до підтримки українців за кордоном.

Новий очільник МЗС України обіцяє серйозно змінити політику щодо українців за кордоном: про що йде мова

Андрій Сибіга (фото з відкритих джерел)

Виступаючи під час обговорення свого призначення, він заявив, що понад 7,5 мільйонів українців перебувають за межами країни. "Ми максимально спростимо процедуру надання консульських послуг. Вже впроваджено систему 'електронний консул'. Плануємо розширити мережу консульських установ і підвищити якість послуг," — зазначив Сибіга.

Міністр також підкреслив, що для досягнення перемоги необхідна як сучасна зброя, так і ефективна зовнішня політика. "Наші дії повинні бути швидкими," — наголосив він.

Сибіга додав, що дипломатія повинна бути не лише реактивною, а й продуманою, системною та сильною. "Мірилом ефективності кожного керівника закордонних установ стане результат, а не самопіар або публікації в соцмережах," — підсумував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на вирішенні яких питань зосередиться новий глава МЗС СибігаАндрій Сибіга, якого і комітет закордонних справ і вся Верховна Рада сьогодні затвердили і призначили міністром закордонних справ — крутий професіонал, заявив нардеп Богдан Яременко. 

Яременко стверджує, що Сибіга з запалом говорив і про стратегічні речі, і мало відомі назагал речі, як потребу змінити закон про міжнародні договори, про "ліквідацію" усієї договірної бази з РФ, Білоруссю та СНД одним правовим "ударом" (рішенням), бо ми тупцюємо над цим щодня вже два з половиною роки, і про запровадження в дипломатичному протоколі та церемоніалі українських традицій і елементів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини