Головна Новини Політика зовнішня політика Новий німецький уряд продовжуватиме допомагати Україні - Павло Нусс
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий німецький уряд продовжуватиме допомагати Україні - Павло Нусс

Склад нового уряду Німеччини також обіцяє бути солідарним із Україною, вважає експерт Павло Нусс.

25 листопада 2021, 12:33
Поділіться публікацією:

Епоха фрау Меркель закінчилася. Три німецькі партії — соціал-демократи, зелені та вільні демократи — домовилися про формування нового уряду Німеччини на чолі з лідером соціалістів Олафом Шольцем. Він і очолить новий уряд, замінивши Ангелу Меркель на посаді Канцлера не пізніше 8 грудня поточного року. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку висловив відомий український політичний аналітик Павло Нусс.

Новий німецький уряд продовжуватиме допомагати Україні - Павло Нусс

Меркель - фото з відкритих джерел

"Коаліційна угода нового уряду Німеччини містить пункт, де вказано готовність підтримувати рух України до членства в Європейському Союзі. Витяг з тексту угоди: "Ми працюватимемо спільно з ЄС та його державами-членами над подальшим розвитком "Східного партнерства". Такі держави, як Україна, Молдова та Грузія, які прагнуть членства в ЄС, мають отримати можливість наближатися (до цього) шляхом послідовних реформ у сфері верховенства права та ринкової економіки, — йдеться в тексті угоди", — заявив Нусс.


Також експерт зазначив, що новий німецький уряд продовжуватиме допомагати Україні у відновленні повної територіальної цілісності та суверенітету.

"Склад нового уряду Німеччини також обіцяє бути солідарним з Україною. Зараз з точністю можна сказати, що відносини між Україною та Німеччиною будуть перезавантажені на користь України", — додав експерт.


Нагадаємо, представник впливової німецької політсили — СДПН Олаф Шольц, який за погодженням з коаліцією трьох партій вже офіційно обійме посаду нового канцлера країни, подарував своїй йде на відпочинок попередниці Ангелі Меркель особливий подарунок — вазон з кизиловим кущем. Медіа, що оприлюднила цю новину, пояснює, що саджанець кизилу натякає на законну половинку пані Меркель, її чоловіка Йоахіма Зауера. Саме тому, що цю садову культуру слід вирощувати у кислому ґрунті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини