Головна Новини Політика зовнішня політика Німеччина заохочує російську агресію: Резніков заявив, що Москва планує відродити НДР
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина заохочує російську агресію: Резніков заявив, що Москва планує відродити НДР

Український міністр звинувачує Німеччину і каже, що Росія може хотіти відродження НДР

28 січня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України заявив, що небажання Берліна постачати Києву зброю заохочує російську агресію, і припустив, що Москва може сподіватися відродити Німецьку Демократичну Республіку на сході Німеччини. Про це повідомляє Reuters.

Німеччина заохочує російську агресію: Резніков заявив, що Москва планує відродити НДР

Олексій Резніков - Reuters

На відміну від деяких своїх союзників по НАТО, Німеччина не надає Києву зброю під час протистояння з Росією, яка згрупувала війська поблизу України. Минулого тижня газета Wall Street Journal також повідомляла, що Берлін відмовився видавати дозволи на експорт зброї німецького походження з Естонії в Україну.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив у парламенті, що Київ цінує допомогу Німеччини в лікуванні поранених солдатів – Берлін заявив, що передасть Україні польовий госпіталь і 5000 шоломів. 

"Але ми не приймаємо офіційну позицію (Німеччини) щодо поставок зброї та інших рішень, які підривають безпеку Європи і де-факто заохочують агресора. Ми попередили наших західних партнерів, що метою Кремля є не стільки Україна, скільки підрив НАТО та ЄС", — сказав Резніков.

Росія наполегливо висуває вимоги змінити систему безпеки в Європі після холодної війни. 

Вимоги щодо безпеки, висунуті в грудні, включають припинення подальшого розширення НАТО, заборону Україні коли-небудь приєднатися до Альянсу та виведення збройних сил і зброї альянсу з країн Східної Європи, які приєдналися після холодної війни.

Резніков припустив, що Росія може захотіти порушити питання про відновлення Німецької Демократичної Республіки, яка була заснована в східній частині Німеччини в 1949 році, де керували комуністи і в якій домінувала Москва, поки в 1989 році не впала Берлінська стіна. У 1990 році відбулося возз'єднання Німеччини.

"Відновлення НДР є логічним продовженням уже висунутих російських вимог", — сказав Резніков.

Росія заявила, що не планує нападати на Україну і не хоче війни. У ньому не йдеться про бажання перекроїти кордони Німеччини.

Канцлер Олаф Шольц заявив цього місяця, що Німеччина "не підтримувала експорт летальної зброї в останні роки", а його міністр оборони заявив, що Берлін не посилає летальну зброю до кризових районів, оскільки це може "підживити ситуацію".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Німеччина застерегла Захід від розколу через питання зброї для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини