Головна Новини Політика зовнішня політика Нетаньяху заявив про ймовірне припинення вогню в секторі Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

Нетаньяху заявив про ймовірне припинення вогню в секторі Газа

Прем'єр Ізраїлю заявив про ймовірне тимчасове припинення вогню в секторі Газа

21 листопада 2023, 23:21
Поділіться публікацією:

Влада Ізраїлю має ухвалити тяжке рішення щодо угоди про звільнення заручників, всі структури безпеки країни підтримують його, заявив прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Але Ізраїль доведе до кінця військову операцію у Газі навіть після можливого тимчасового припинення вогню задля звільнення частини заручників, додав він. Про це повідомляють "Коментарі".

Нетаньяху заявив про ймовірне припинення вогню в секторі Газа

Нетаньяху

Раніше ізраїльські ЗМІ, посилаючись на свої джерела, повідомили про попередню домовленість, досягнуту ХАМАС та Ізраїлем. Вона передбачає звільнення ХАМАСом із полону понад 50 заручників — 40 дітей та 13 жінок. Натомість Ізраїль повинен погодитися на п'ятиденне припинення вогню та звільнення понад 100 ув'язнених палестинців із ізраїльських в'язниць.

При цьому припинення вогню носитиме диференційований підхід — по півдні сектора Газа удари будуть повністю припинені, а по півночі — продовжуватимуться, але лише шість годин на добу.

Також у рамках цих домовленостей Ізраїль дасть добро на завезення в сектор Газа гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що в ході атаки на Ізраїль 7 жовтня ХАМАС взяв у заручники 240 євреїв, відвівши їх із собою у сектор Газа. Їхнє звільнення було і залишається однією з цілей ізраїльської операції "Залізні мечі", перш за все, його сухопутною складовою. Непублічні переговори у Катарі про звільнення заручників, які раніше проводили Ізраїль та ХАМАС, не досягли успіху. ХАМАС відмовився звільняти заручників. У відповідь військовий кабінет Ізраїлю одноголосно ухвалив рішення про проведення сухопутної операції в секторі Газа — фактичне вторгнення армії Ізраїлю на територію анклаву.

Тим часом, Сербія хоче відновити навчання з НАТО. Влада Сербії може відновити спільні навчання з НАТО.

РФ суттєво скоротила експорт нафти: що сталося. Рівень морського експорту російської нафти знизився до мінімальних показників із серпня.

А в Запоріжжі знайшли 200 тонн прихованої гуманітарки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини