Головна Новини Політика зовнішня політика Неочікувано до Києва прибув німецький високопосадовець
commentss НОВИНИ Всі новини

Неочікувано до Києва прибув німецький високопосадовець

Вперше від початку повномасштабної війни Росії

3 квітня 2023, 10:08
Поділіться публікацією:

Вранці в понеділок, 3 квітня, в Україну з неанонсованим візитом, вперше від початку повномасштабної війни Росії, приїхав віцеканцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек — у супроводі невеликої делегації представників бізнесу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на німецьке інформаційне агентство dpa.

Неочікувано до Києва прибув німецький високопосадовець

Німецький високопосадовець прибув до Києва. ФОТО - DPA

За даними агенції, поїздка зосереджена на питаннях співпраці України й ФРН в енергетичному секторі та відновлення. Як заявив Габек, мета візиту — "дати Україні надію" на те, що країна буде відбудована після війни. Він додав, що "інвестиційні рішення вже ухвалені або мають бути ухвалені". Серед представників бізнесу, які супроводжують Габека, є президент Федерації німецької промисловості (BDI) Зігфрід Руссвурм. Він описав цю поїздку як "сигнал українцям, що німецька промисловість також з ними". Це перший візит віцеканцлера Німеччини в Україну з початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Тим часом, у Польщі розповіли, чим дадуть відповідь на розміщення ядерної зброї в Білорусі. Зеленський заінтригував: тиждень буде особливо вагомим для нашого захисту. А в ISW розповіли, як Кремль може використати вбивство Татарського

Російська влада може використати вбивство махрового пропагандиста, ненависника українців, "військора" Владлена Татарського для того, щоб посилити цензуру в російському суспільстві. На думку аналітиків ISW, з цими ж цілями у березні 2023 року ФСБ проводила рейди у барах Москви та Санкт-Петербурга, розпочаті на підставі звинувачень у тому, що особи у цих барах надають фінансову допомогу ЗСУ та залучають неповнолітніх до "антигромадських дій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини