Головна Новини Політика зовнішня політика "Не всі лідери можуть вести переговори": Зеленський пожартував над Орбаном
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не всі лідери можуть вести переговори": Зеленський пожартував над Орбаном

Угорський прем'єр не є достатньо впливовою фігурою, щоб бути посередником між Україною і Росією

11 липня 2024, 22:57
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заявив, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не має достатньо впливу, щоб вести переговори про завершення російсько-української війни.

"Не всі лідери можуть вести переговори": Зеленський пожартував над Орбаном

Зеленський не вважає Орбана посередником. Фото з відкритих джерел

"З повагою до великих і малих країн, але ми повинні розуміти, що не всі лідери країн можуть вести переговори. Для цього потрібно мати достатню владу", – сказав український президент на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Володимир Зеленський розповів, що не знав про наміри Віктора Орбана після візиту в Україну відправитися до Росії чи Китаю, та пожартував, що, можливо, згодом він знову повернеться в Україну.

"Питання в тому, куди Орбан поїде завтра? Я не знаю. Можливо, знову приїде до України", – пожартував він.

Раніше Володимир Зеленський вже заявляв, що Віктор Орбан не може бути посередником у мирному врегулюванні між Україною та Росією.

Також портал "Коментарі" писав, що лідери країн Європейського Союзу готують спільну відповідь на вільну дипломатію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, намагаючись провести червону межу під його неоднозначним візитом до російського диктатора Володимира Путіна. ЗМІ, посилаючись на джерела, обізнані з ходом обговорення, вчора в кулуарах саміту лідерів країн НАТО у Вашингтоні неформальні групи лідерів ЄС обговорювали ідеї, включаючи спільний лист Віктора Орбану, в якому вони чітко висловлювали своє обурення та вимагали припинити його несанкціоновані зовнішньополітичні візити. "Досить. Зараз багато роздратування та обговорень того, як відповісти", — сказав один із співрозмовників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини