Головна Новини Політика зовнішня політика НБУ закликав міжнародні банки вийти з російського ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ закликав міжнародні банки вийти з російського ринку

НБУ неодноразово звертався з проханням припинити діяльність на території рф та білорусі, запевняють у регуляторі.

11 січня 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

Національний банк звертався до міжнародних фінустанов, зокрема, Raiffeisen Bank International, Intesa Sanpaolo, OTP Bank, ING Bank, Credit Agricole, з проханням покинути ринок рф та білорусі. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на офіційне повідомлення НБУ. 

НБУ закликав міжнародні банки вийти з російського ринку

Фото: https://krymsos.com/

 

Однак ці звернення не принесли результат, зауважили в регуляторі. 

 

“Проводилися зустрічі з керівництвом та акціонерами вказаних груп, у межах яких НБУ вкотре отримав запевнення, що вони "продовжують вивчати всі стратегічні варіанти майбутнього їх бізнесу в росії, включно з варіантами виходу з цього ринку". Оцінюючи ситуацію на одинадцятому місяці війни, Національний банк констатує відсутність прогресу на шляху прийняття остаточних рішень щодо виходу з російського ринку”, — йдеться у повідомленні. 

 

Інформація про надання російськими “дочками” міжнародних банків кредитних канікул мобілізованим на війну в Україну росіянам – “чергове свідчення того, що заяви, які були зроблені, відрізняються від фактичного стану справ”, зауважили в регуляторі. 

 

“У своїх матеріалах банки відкрито використовують назви лнр та днр як окремих суб’єктів, фактично толеруючи зухвале порушення росією міжнародного права”, — наголошується у повідомленні. 

 

НБУ ще раз звернувся до керівництва міжнародних банківських груп.

 

“Залишаючись в росії, ви обрали підтримку агресора та його воєнних злочинів. Крім моральних аспектів, така політика суперечить офіційній позиції урядів країн демократичного світу та широкомасштабній підтримці українського народу населенням цих країн. У зв’язку з цим отримання прибутків у країні-агресорі призводить до значних ризиків для діяльності зазначених інституцій в їхніх основних юрисдикціях”, — наголошують у Нацбанку. . 

 

Український регулятор також планує звернутися до відповідних урядів і регуляторів для ініціювання відповідної реакції. 


Раніше "Коментарі" писали, що дочірні банки іноземних материнських фінустанов в РФ, зокрема Raiffeisen Bank International, Citibank, Credit Europe Bank і OTP Bank надають кредитні канікули росіянам, що воюють в Україні. Так, мобілізовані росіяни, або ті, які служать за контрактом, а також їхні сім'ї можуть подати заяву на отримання відстрочки платежів за кредитами та позиками відповідно до закону РФ від 7 жовтня 2022 року №377-ФЗ.  Крім того, на своїх сайтах російські Райффайзенбанк та ОТП Банк визнають існування "ЛНР" та "ДНР" та називають війну в Україні "спецоперацією".






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bank.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини