Головна Новини Політика зовнішня політика Найкраще рішення – забрати Україну до себе: Куліба повідомив оптимальний вихід із кризової ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкраще рішення – забрати Україну до себе: Куліба повідомив оптимальний вихід із кризової ситуації

Глава МЗС України зробив заяву щодо нинішньої ситуації на Донбасі

22 лютого 2022, 18:28
Поділіться публікацією:

"Найкраще рішення зараз – забрати Україну до себе, буквально", — таку заяву зробив голова МЗС України Дмитро Кулеба 22 лютого.

Найкраще рішення – забрати Україну до себе: Куліба повідомив оптимальний вихід із кризової ситуації

Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

Глава МЗС України закликав Європейський Союз без сумнівів і скептицизму зробити Україну повноправним членом ЄС, цю позицію він озвучив у Брюсселі. Кулеба наголосив, що гарантія членства у ЄС зараз стала б найсильнішою відповіддю Росії на визнання "Л/ДНР".

Також міністр на брифінгу у Вашингтоні 22 лютого наголосив, що Росія використовує військову силу для створення економічного колапсу в Україні.

"РФ мріє про колапс економічної України й саме тому вони використовують загрозу силою та військові дії, щоб розхитати нашу країну зсередини. Ми вже підтримали значну підтримку від наших партнерів для забезпечення макрофінансової стабільності та працюватимемо над цим і далі", — заявив Кулеба.

Голова МЗС заявив, що для захисту нашої державності Україна готова приймати жорсткі та виважені рішення, а також "застосовувати всі інструменти у дипломатії".

"Росія хоче, щоб ми повелися на провокації. Цього не буде. Усі столиці світу підтримують позицію України. Ми готові до прийняття жорстких рішень, але кожне з них буде виваженим", — повідомив міністр.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія відреагувала на можливе розірвання дипломатичних відносин з Україною. Раніше президент України Володимир Зеленський допустив розірвання дипвідносин із РФ.

Також "Коментарі" писали, що представники команди вітчизняних айтішників, які є одночасно столичними волонтерами, розробили інтерактивну карту, за допомогою якої можна відстежити перебування та шляхи переміщень російських збройних сил поблизу кордонів нашої країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини