Головна Новини Політика зовнішня політика Найбільший бізнес-проєкт в Європі – це про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільший бізнес-проєкт в Європі – це про Україну

Після звільнення всієї території України Світовий банк може подвоїти суму збитків від війни

26 квітня 2023, 21:40
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 26 квітня, перебуває з візитом в Італії. Після конференції, присвяченій відновленню України, що відбувається у Римі, він поінформував, що експортно-кредитне агентство Італії SACE готове відновлювати роботу з Києвом, пишуть "Коментарі"

Найбільший бізнес-проєкт в Європі – це про Україну

Відновлення України стане найбільшим бізнес-проєктом на європейському континенті з часів Другої світової

“На жаль, Росія завдала колосальних руйнувань. За оцінками Світового банку, тільки на контрольованій сьогодні території України наші збитки становлять понад 400 млрд євро. Це велика сума. Я впевнений, що після звільнення всієї території України ця сума подвоїться”, — заявив він.

Шмигаль звернув увагу, що в Україні знають, як відбудовуватимуть державу.

“Бачимо галузі, території. Запрошуємо італійські компанії, які присутні на конференції, а також інший італійський бізнес долучитися до проєктів відновлення. Переконаний, що відновлення України стане найбільшим бізнес-проєктом на європейському континенті з часів Другої світової”, — зазначив прем’єр-міністр України.

За словами Шмигаля, у Римі він вже обговорив із керівництвом Італії актуальні напрями співпраці, зокрема у фінансовій, оборонній та санкційній сферах, реалізацію Формули миру Президента Володимира Зеленського та плани відновлення нашої держави, а також підтримку Італією європейської інтеграції, а в майбутньому – і вступу України до НАТО.

"Під час візиту української делегації між Україною та Італією буде підписано цілу низку меморандумів та угод, які посилять наші відносини та співпрацю", – додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міноборони закуповує продукти в рази дорожче ніж ГУР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини