Головна Новини Політика зовнішня політика НАТО готовий нарощувати військову міць в Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО готовий нарощувати військову міць в Чорному морі

Міноборони України дійшов згоди з генсеком НАТО в умовах військової загрози Росії в чорноморському регіоні

9 липня 2020, 22:12 comments1045
Поділіться публікацією:

НАТО готове збільшити присутність своїх кораблів у Чорному морі у відповідь на створення військової загрози від Росії в цьому регіоні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони після телефонної розмови його голови Андрія Тарана та генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга.

НАТО готовий нарощувати військову міць в Чорному морі

"Співрозмовники погодилися, що ситуація з безпекою в Чорному морі продовжує погіршуватися у зв'язку з тим, що Росія нарощує свою військову присутність і змінює баланс сил. Сторони погодилися посилити присутність сил і засобів на суші, морі і в повітряному просторі чорноморського регіону шляхом збільшення патрулювання в повітрі і присутності кораблів військово-морських сил країн-членів Альянсу", — зазначено в повідомленні.

При цьому Таран висловив зацікавленість у налагодженні спільного обміну інформацією про обстановку в регіоні і запросив держави-члени НАТО приєднатися до національних стратегічних навчань, запланованих до проведення на півдні України восени цього року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівництво ВМС ЗСУ України заявило про готовність Росії до військового наступу з Криму в Херсонську область, а в самій Держдумі РФ це заява вважають нісенітницею.

"В України є якась армія, вона проводить паради, але до реальних бойових дій збройні сили України не готові. Якщо вони зважаться на якусь провокацію, для України все може закінчитися дуже плачевно. Нехай згадають сумний досвід Михайла Саакашвілі", — зазначив російський депутат Андрій Красів, маючи на увазі російсько-грузинську війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини