Головна Новини Політика зовнішня політика НАТО буде сприяти реформуванню «Укроборонпрому»: у чому перспектива
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО буде сприяти реформуванню «Укроборонпрому»: у чому перспектива

Як уточнив екс-спікер Генштабу ЗСУ Влад Волошин, потужності українських підприємств цікавлять представників країн НАТО

6 травня 2021, 22:16
Поділіться публікацією:

Підтримка і допомога Альянсу в реалізації реформи Укроборонпрому і затвердження Україною Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК) обговорювалися під час недавньої зустрічі між керівництвом держконцерну і головою Офісу зв'язку НАТО в Україні Александером Віннікова, представниками штаб-квартири Альянсу.

НАТО буде сприяти реформуванню «Укроборонпрому»: у чому перспектива

Укроборонпром (фото з відкритих джерел)

Важливість подібних зустрічей і перспективи співпраці оцінив для видання "Коментарі" ексспікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт Влад Волошин.

"Важливість подібної зустрічі — висока. Зараз український оборонно-промисловий комплекс (ОПК) і його головний концерн — Укроборонпром — проходять реформування за принципами ОЕСР (Організація економічного співробітництва і розвитку). За цими принципами ведеться бізнес в усьому світі. Це — стандарти. НАТО — це теж стандарти, в першу чергу — безпеки. І радує, що представники Альянсу звернули увагу на деякі позитивні зрушення в діяльності українських підприємств оборонно-промислового комплексу ", — вважає Влад Волошин.

Військовий експерт на питання: "Чи стане Україна від цього ближче до НАТО?", Відповів, що однозначно — нам потрібно прагнути до цього.

"У тому числі проводять реформування армії, ОПК. Останній повинен відходити (і він відходить) від орієнтованості на РФ. На країни, які використовують старі радянські озброєння, техніку, боєприпаси. Як наш Укроборонпром до реформування. Зараз же він буде переорієнтовано на західні зразки озброєння. І це — обопільний інтерес. І наш, і наших партнерів", — каже Волошин.

Як уточнив ексспікер Генштабу ЗСУ, потужності українських підприємств цікавлять представників країн НАТО.

"Сьогодні існує декілька домовленостей щодо послуг, який наші підприємства можуть надати Альянсу. Відомо, наприклад, про виготовлення вертольотів на Одеському авіаремонтному заводі. Про спільні з Туреччиною планах виробництва корвета, безпілотників. Надалі, впевнений, такі контакти будуть збільшуватися, а кількість контрактів — рости", — резюмував експерт.

Нагадаємо, останні роки стали дуже важливими в плані реформації оборонної сфери в Україні. Перетворення концерну "Укроборонпром" в акціонерні товариства потихеньку триває, хоча часом і трапляються ексцеси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини