Головна Новини Політика зовнішня політика Наступ на Курськ: чому Захід схвалив операцію ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ на Курськ: чому Захід схвалив операцію ЗСУ

Захід схвально відгукнувся на Курську операцію

17 серпня 2024, 00:15
Поділіться публікацією:

Схвальна реакція західних партнерів на події у Курській області, які визнали право України відстоювати свої інтереси, ведучи бойові дії на російській території, – вагомий позитивний сигнал, заявив політолог Володимир Фесенко.

Наступ на Курськ: чому Захід схвалив операцію ЗСУ

ЗСУ продовжують наступ на Курщині. Фото з відкритих джерел

"Захід позитивно відреагував на операцію ЗСУ в Курській області, позаяк розуміє, що у такий спосіб Україна намагається посилити свої переговорні позиції. Курська операція не суперечить теорії замороження конфлікту. Однак для виходу на переговори про припинення війни Україні потрібні більш сильні позиції. Саме з цієї точки зору Захід загалом позитивно оцінює Курську операцію. Зараз наші партнери очікують, як далі будуть розвиватися події у Курській області та чи зможе Україна конвертувати досягнутий успіх у посилення своїх переговорних позицій", — сказав Володимир Фесенко.

За його словами, з політичної та військової точок зору головний позитивний ефект від Курської операції був досягнутий завдяки нестандартним діям. Росіяни виявилися не готовими до операції української армії, а тому не виключено, що Україна може вдатися до ще одного неочікуваного кроку, вважає він.

"Росію потрібно примушувати до миру. Операцією у Курській області офіційний Київ підіграє західним політикам, які переконані, що демонстрація сили – єдиний спосіб змусити РФ погодилася на припинення війни. Україна свій крок зробила. Тепер наші партнери повинні посилити тиск на Путіна, зокрема, дозволивши ЗСУ без будь-яких обмежень використовувати західну зброю на російській території", — резюмував політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини