Головна Новини Політика зовнішня політика Наступ на Курськ: чому Захід схвалив операцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ на Курськ: чому Захід схвалив операцію

Курська операція не суперечить оборонній стратегії України

15 серпня 2024, 21:57
Поділіться публікацією:

Західні партнери дозволили Силам оборони завдавати удари їхньою зброєю по території Бєлгородської та Курської областей. Таким чином, Україна отримала можливість захищати цивільне населення Сумщини і Харківщини від російських атак, відзначив військовий експерт Олександр Мусієнко.

Наступ на Курськ: чому Захід схвалив операцію

Курська операція триває. Фото з відкритих джерел

"Позаяк у Суджі знаходився російський штаб, який керував обстрілами Сумщини та діями ДРГ, які заходили на українську територію, то, відповідно, це місто є абсолютно легітимною ціллю. І не принципово, в який спосіб ЗСУ вирішили знешкодити російську загрозу, яка виходила з міста, – застосувавши західну зброю чи провівши сухопутну операцію. А тому, якби Захід засудив наступ української армії в Курській області, то фактично заперечив би власні рішення, ухвалені під час російського наступу на Харківщину", — зазначив Олександр Мусієнко.

За словами експерта, спроби Заходу зупинити наступ ЗСУ на російській території виглядали би щонайменше дивно, а також незрозуміло, які механізми впливу зміг би застосувати Захід після того, як операція почалася. До того ж, зауважив він, США зацікавлені у тому, щоби демонструвати можливості України та ставити на місце Росію.

"У випадку з Курською операцією Захід фактично не виходить за межі контролю ризиків, оскільки, після постачання зброї, надання винищувачів та дозволу на удари по російській території, проведення сухопутної операції на території РФ є логічним продовженням. А тому не дивно, що ми бачимо цілком адекватну реакцію Заходу на наступ ЗСУ у Курській області", — резюмував аналітик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини