Головна Новини Політика зовнішня політика Настав час прискорити початок тренувань на F-16: Кулеба зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Настав час прискорити початок тренувань на F-16: Кулеба зробив заяву

Глава МЗС України вважає, що українські пілоти разом із союзниками мають "скинути Росію з неба"

28 квітня 2023, 16:32
Поділіться публікацією:

Чим швидше українські пілоти почнуть тренуватися керувати сучасними західними винищувачами F-16 тренувань, тим швидше ці літаки будуть в Україні. Для того, щоб скинути Росію з неба, нашій країні потрібні не лише ППО, а й бойова авіація. Про це пише портал "Коментарі", цитуючи слова міністра закордонних справ Дмитра Кулеби на прес-конференції в Одесі.

Настав час прискорити початок тренувань на F-16: Кулеба зробив заяву

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Хоча ми і знаходимося в морській столиці (Ред. – Одесі), але говорили і про небо. Був хороший брифінг віце-адмірала Неїжпапи, командувача ВМС України, де він говорив про важливість F-16 та взагалі західних літаків для забезпечення безпеки над Чорним морем", — зазначив глава МЗС України.

За словами Дмитра Кулеби, він також особисто звернувся до союзників України, які є операторами сучасних бойових літаків, у тому числі F-16, з проханням докласти зусиль для прискорення початку тренування наших пілотів на літаках, оскільки це, своєю чергою, приведе до них. передачі нашій країні.

"Ми повинні скинути Росію з неба. Для цього нам потрібні не лише системи ППО, якими з нами вже поділилися друзі, а й бойові літаки. Бойові літаки потрібні нам для прикриття бригад, які підуть у контрнаступ. Бойові літаки потрібні для захисту Чорного моря та Тому сьогодні багато про це говорили і є відчуття, що колеги прихильно ставляться до цього питання і я їм за це вдячний", — додав український міністр.

Варто зазначити, що прес-конференція відбулася після зустрічі міністра Кулеби з главами МЗС Латвії, Литви, Естонії, Данії, Ісландії, Норвегії, Швеції та держсекретарем МЗС Фінляндії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять ракетні удари, що почастішали по Україні, – чим ми можемо відповісти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому лояльні до РФ країни просувають тему переговорів – як завадити планам Кремля. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини