Головна Новини Політика зовнішня політика Наскільки ймовірним є вторгнення Росії в Україну в найближчому майбутньому: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки ймовірним є вторгнення Росії в Україну в найближчому майбутньому: дослідження

10,4% опитаних вважають, що у нинішній кризі між Росією та Україною наша країна має боротися з агресією військовим шляхом

21 лютого 2022, 18:01
Поділіться публікацією:

Дуже ймовірним російське вторгнення в Україну найближчим часом вважають 8,9% респондентів. Про це свідчать результати соціологічного дослідження суспільно-політичної ситуації у країні, проведеного SOCIS.

Наскільки ймовірним є вторгнення Росії в Україну в найближчому майбутньому: дослідження

Вторгнення Росії в Україну - фото з відкритих джерел

Експерти з'ясували, що дещо ймовірним вторгнення РФ на територію нашої держави вважають 26,1% респондентів, малоймовірним – 34,7%, зовсім неймовірним – 20,7%. Ще 9,8% українців важко відповісти.

10,4% опитаних вважають, що у нинішній кризі між Росією та Україною наша країна має боротися з агресією військовим шляхом. 71,9% за дипломатичний спосіб вирішення конфлікту, а 11,4% українців переконані, що потрібно шукати компроміс із РФ, навіть за рахунок втрат деяких територій.

Наскільки ймовірним є вторгнення Росії в Україну в найближчому майбутньому: дослідження - фото 2

33,4% українців упевнені, що якщо Росія все ж таки вирішить вторгнутися на територію нашої країни, Україна зможе вистояти і захистити себе. 41,5% респондентів вважають, що це вдасться зробити лише за допомогою західних країн. 14,8% висловили думку, що Україна не має жодних шансів вистояти.

Наскільки ймовірним є вторгнення Росії в Україну в найближчому майбутньому: дослідження - фото 3

Соціологи також з'ясували, що 20,9% українців упевнені, що українська сторона має повністю виконувати Мінські домовленості, 30,7% вважають, що Україні потрібно виконувати їх частково, а 25,9% переконані, що Мінські угоди Україна виконувати не має. 22,5% опитаним важко відповісти.

Наскільки ймовірним є вторгнення Росії в Україну в найближчому майбутньому: дослідження - фото 4

Зазначимо, що раніше соціологам стало відомо, як громадяни України ставляться до президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" — Фейкове вторгнення України: що стоїть за цинічною провокацією Кремля – і чому немає реакції Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини