Головна Новини Політика зовнішня політика Нардеп натякнув, що Україна незабаром може відкоригувати свою старанність щодо членства в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп натякнув, що Україна незабаром може відкоригувати свою старанність щодо членства в ЄС

У найближчі 10 років Європа може остаточно втратити свій геополітичний статус

21 вересня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Депутат Верховної Ради України з фракції "Слуга народу" Єгор Чернєв вважає, що у найближчі 10 років Європа може остаточно втратити свій геополітичний статус і вплив у світі. Як передає портал "Коментарі", про це нардеп написав на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп натякнув, що Україна незабаром може відкоригувати свою старанність щодо членства в ЄС

Прапори України і ЄС. Фото з відкритих джерел

Єгор Чернєв зазначив, створення військово-політичного блоку AUKUS має стати серйозним сигналом для європейців. Об'єднання США, Великобританії та Австралії свідчить про дві важливі зміни, які відбулися останнім часом у настроях світових еліт. По-перше, це означає, що США і Великобританія більше не покладаються на ЄС як на основного союзника у майбутньому зіткненні з Китаєм. Їм потрібна реальна дипломатична, політична і військова підтримка, а не "глибока стурбованість". Тому для реальних справ вони будуть шукати нових союзників, таких як Австралія, Нова Зеландія, Індія та інші країни. По-друге, США і Великобританія не можуть покладатися на НАТО в ситуації, коли максимально жорсткі рішення доведеться приймати дуже швидко. Сьогодні ж позиція НАТО залежить від безлічі європейських країн, частина з яких "просто веде бізнес" з Росією, а частина — прямо залежна від Кремля.

Нардеп вважає, що в перспективі це означає, що Європа буде відсторонена від ключових процесів перерозподілу і створення нового світу, який народиться після вирішального зіткнення з Китаєм і його сателітами. Адже вже сьогодні США і Великобританія укладенням нового пакту показали країнам ЄС, їм більше немає місця в Тихоокеанському регіоні. Крім того, країни AUKUS також дали зрозуміти європейцям, що і в інших питаннях зможуть обійтися без них. І що "крайнє розчарування" і "серйозне занепокоєння" Франції про скасування контракту на будівництво підводних човнів до уваги більше не береться.

"Суть зрозуміла: або Європа оговтується і припиняє свою" багатовекторну "політику, або все глобальні світові процеси далі відбуватимуться без неї. В такому випадку ЄС неминуче втратить суб'єктність як великий геополітичний гравець і перетвориться в звичайне регіональне об'єднання, периферію світової політики. Тому й Україна як частина Європи може стати периферією периферії", — висловився Чернів.

На його думку, європейці повинні нарешті зрозуміти, що старі часи закінчуються. Політика "глибоку стурбованість" більше не працює. У новій геополітичній реальності знову буде важити технологічне озброєння і готовність його залучити, а не політкоректна демагогія.

"На жаль, і Україна, з урахуванням нової реальності, найближчим часом також доведеться коригувати свої пріоритети й визначатися, куди ми йдемо і з ким. І в цій швидкій зміні ситуації ми не маємо права на помилку, якщо у новому світі хочемо зайняти гідне місце", — резюмував нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Європейський Союз працює над законом про цифрові послуги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

21 вересня 2021, 14:09

А как же "кружевные трусики и ЕС"? За что стоял и скакал майдан? Только за нищету и войну? Так мы уже этого наелись досыта. Может новый замутим?


Новини