Головна Новини Політика зовнішня політика Нардеп: на нормандських переговорах Путін знову шантажуватиме Європу війною
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: на нормандських переговорах Путін знову шантажуватиме Європу війною

Єгор Чернєв вважає, що військова ескалація може знову повторитися, якщо Європа виявить слабкість

2 листопада 2021, 07:55
Поділіться публікацією:

На переговорах лідерів Нормандського формату президент РФ Путін, ймовірно, шантажуватиме Європу широкомасштабною війною проти України. Він може спробувати натиснути на Францію та Німеччину для того, щоб вони змусили Україну виконати Мінські угоди в російському трактуванні. Як інформує видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив голова української делегації у парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Нардеп: на нормандських переговорах Путін знову шантажуватиме Європу війною

Володимир Путін. Фото 24 канала

Нардеп зазначає, що такий висновок можна зробити з двох ключових подій останнього часу. По-перше, це чергове стягування російських військ до українських кордонів. Цього разу воно може бути ще масштабнішим, ніж навесні. По-друге, цей лист глави МЗС РФ Лаврова до учасників "Нормандських переговорів", в якому він запропонував провести саміт і запропонував перелік питань, що можуть обговорюватися на ньому.

"Мета цих рухів зрозуміла – поєднати у часі переговори та загрозу війни. Адже загострення ситуації на фронті перед будь-якими переговорами – улюблений трюк Кремля для тиску та підняття ставок. Очевидно, у Кремлі розраховують, що кількасоттисячне угруповання російської армії на кордонах України має злякати Францію та Німеччину під час саміту, змусити їх піддатися на шантаж та почати тиснути на Володимира Зеленського", – вважає Єгор Черньов.

На його думку, Україна має бути готова до такого розвитку подій та попередньо підготувати дипломатичну, політичну та військову відповідь у разі реалізації такого сценарію. Наші війська готові та здатні дати належну відсіч агресору.

"А ще ми розраховуємо, що Європа як не зазнала нещодавнього газового шантажу Кремля, так не піддасться і військовому шантажу. І зрозуміє нарешті з ким вона має справу", – резюмував Черньов.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Джонсон попередив Путіна про важливість суверенітету України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини