Головна Новини Політика зовнішня політика Напередодні приїзду Меркель журналісти заявляють, що справа Медведчука сфальсифікована, — Кутуєв
commentss НОВИНИ Всі новини

Напередодні приїзду Меркель журналісти заявляють, що справа Медведчука сфальсифікована, — Кутуєв

За словами Павла Кутуєва, за кордоном у президента Зеленського і його оточення сформований досить негативний імідж

17 серпня 2021, 15:11
Поділіться публікацією:

Переговори президента Володимира Зеленського і канцлера ФРН Ангели Меркель пройдуть на тлі серії негативних публікацій у світових ЗМІ про різноманітні скандали, пов’язані з українською владою. До такого висновку приходить доктор соціологічних наук, професор НТУУ КПІ Павло Кутуєв в своїй колонці для ділового видання "Капітал", офіційного партнера The Financial Times.

Напередодні приїзду Меркель журналісти заявляють, що справа Медведчука сфальсифікована, — Кутуєв

Напередодні приїзду Меркель іноземні ЗМІ створили Зеленському негативний імідж. Фото: 112.ua

"22 серпня до Києва з візитом прибуде федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель. Порядок переговорів відомий — це ситуація на Донбасі і доля української газотранспортної системи в прив'язці до запуску "Північного потоку-2". Разом з тим, хочу звернути увагу, що європейські ЗМІ сформували Зеленському та його оточенню досить непривабливий імідж. Тому переговори Зеленського з Меркель починаються на тлі цілого ряду критичних публікацій в європейських ЗМІ, — повідомляє доктор соціологічних наук, відразу ж уточнюючи: — Мова про викрадення судді Чауса в Молдові (ось вже, дійсно, прославилися на всю Європу), атаку рейдерів на канадську компанію TIU, розвиваючу сонячну енергетику в Україні, та репресії влади стосовно Віктора Медведчука".

Кутуєв нагадує, що близько 70 тисяч світових ЗМІ написали про судову справу проти лідера "ОПЗЖ", причому частина видань назвала справу Віктора Медведчука сфальсифікованою.

"А ще, як би кому не хотілося на Банковій, але близько 70 тисяч іноземних ЗМІ написали про політичні репресії проти опозиції на чолі з Віктором Медведчуком. З останніх публікацій можна взяти Luxemburg Herald, де прямо в заголовку відкритим текстом написали, що справа проти Медведчука є сфальсифікованою", — підкреслює доктор соціологічних наук.

На думку Павла Кутуєва, не варто скидати з рахунків і нещодавній скандал, коли сенатор Франції Наталі Гулі звернулася із запитом на ім'я міністра у справах Європи і глави МЗС про те, що українська влада без суду і слідства закрили телеканали "112 Україна", NewsOne, ZIK і "Перший незалежний", а лідер опозиції Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом, причому без суду і слідства.

"Нагадаю також, як нещодавно Верховний комісар ООН офіційно заявив, що заборона телеканалів "суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини", — додає соціолог.

Кутуєв прогнозує, що формування негативного іміджу Зеленського може привести до його ізоляції як політика — що свого часу сталося із Януковичем через справу Тимошенко.

"Все це разом формує зовсім не такий імідж адміністрації Зеленського в Європі, як би хотілося на Банковій. А позбутися від звинувачень в авторитаризмі, незаконній забороні ЗМІ та репресіях проти опозиції буде дуже непросто. Найголовніше, що крок за кроком, але такий імідж загрожує привести до дипломатичної ізоляції Зеленського як політика в ЄС, а це шлях, який свого часу через справу Тимошенко пройшов Віктор Янукович", — каже Павло Кутуєв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

17 серпня 2021, 14:39

Какие же вы продажные. Вся ваша статья разбивается в пух и прах, как только смотришь источники в поиске и про какие сайты вы пишите. 70 тысяч изданий, а названия написали только Luxemburg Herald, которое было создано в 2016 году и где любой желающий может разместить стать. А та статья на которую вы ссылаетесь, была размещена 30 июля, но ее просмотрело всего 78 человек. УХ как много. Деньги не пахнут, продажные вы.


Новини