Головна Новини Політика зовнішня політика Напад РФ на Україну: Столтенберг та Блінкен обговорили загрозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Напад РФ на Україну: Столтенберг та Блінкен обговорили загрозу

Блінкен звернув увагу Столтенберга на стягування російських військ до українського кордону

25 листопада 2021, 12:07
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен і генсекретар НАТО Єнс Столтенберг провели телефонну розмову. Головна тема, яку обговорили, стосувалася ситуації концентрації російських військ біля кордонів України. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "РБК-Україна", посилаючись на прес-службу Держдепу США.

Напад РФ на Україну: Столтенберг та Блінкен обговорили загрозу

Столтенберг та Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Ентоні Блінкен звернув увагу Йєнса Столтенберга на стягування російських військ до українського кордону. Особливу увагу було приділено обговоренню питань порядку денного зустрічі глав МЗС країн НАТО, який заплановано на 30 листопада та 1 грудня. Блінкен натякнув, що питання концентрації російських військ біля українського кордону може також обговорюватись на зустрічі міністрів у Ризі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія сконцентрувала свої війська біля українського кордону для того, щоб шляхом шантажу змусити Київ виконати умови Мінських угод в односторонньому порядку. У результаті Москва вдалася до перевіреного методу — прямого шантажу — або імплементація "Мінська", або військове вторгнення. Все це також свідчить, що Україну активно підштовхують до Боснійського сценарію. Таку думку висловив український політолог та оглядач Віктор Таран.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – у США заявили, що занепокоєння міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який заявив про "репетицію ядерного удару по Росії", нічим не обґрунтовано. І всі припущення про те, що США відпрацьовують в Україні удари по Росії, не відповідають дійсності. Пентагон зазначив, що про навчання НАТО та союзників Альянсу було анонсовано завчасно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини