Головна Новини Політика зовнішня політика Нам якраз вигідно, щоб на зустрічі президентів США і РФ піднімалось українське питання - Маломуж
commentss НОВИНИ Всі новини

Нам якраз вигідно, щоб на зустрічі президентів США і РФ піднімалось українське питання - Маломуж

До гіпотетичної зустрічі з Путіним у Байдена будуть вже узгоджені саміти "Великої сімки" та країн НАТО

21 травня 2021, 03:15
Поділіться публікацією:

Теза, що без України не можна говорити про Україну, в такому випадку, не працює. Про це повідомив ексглава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Нам якраз вигідно, щоб на зустрічі президентів США і РФ піднімалось українське питання - Маломуж

Микола Маломуж (фото з відкритих джерел)

"Нам якраз вигідно, щоб на зустрічі президентів США і РФ піднімалось українське питання. І в цьому сенсі важливо готувати свою модель виходу з конфлікту. І мотивацію, яка була б цікава США, Євросоюзу. Які резони, які спільні інтереси об'єднують нас? Яка наша оцінка дій РФ, що ми пропонуємо задіяти? Важливо уявити сценарії від України — поетапні. Узгодити інтереси США і України, європейських та інших партнерів ", — заявив Маломуж.

За його словами, до гіпотетичної зустрічі з Путіним у Байдена будуть вже узгоджені саміти "Великої сімки" та країн НАТО.

"І нам слід виробити спільний механізм впливу на РФ. Не просто не загубитися на фоні інших тем, які будуть обговорюватися (а їх буде багато), але — стати темою глобально цікавою. Було б правильно представити свою дорожню карту по Донбасу, свій план дій. Неофіційно довести їх до Байдена. І тоді його зустріч з Путіним це вже не буде — про Україну без України ", — підкреслив він.

Як повідомляли раніше генерал армії України, ексглава зовнішньої розвідки України Микола Маломуж запевняє, що протистояння Туреччини з Росією на різних напрямках відбувається постійно. Як і співробітництво. "Інтереси турків і росіян входять в конфронтацію в питаннях Криму, Сирії, Чорноморського регіону. Ми бачили, як РФ і Туреччина протистояли один одному в Нагірному Карабасі, де Анкара підтримувала Азербайджан, а Москва — Вірменію. Але паралельно з цим йде співпраця в атомній енергетиці , в газовій сфері (Турецький потік), у військово-промисловій — та ж закупівля Туреччиною російських ракетних систем С-400. Відносини то розпалюються, то охолоджуються. Ми пам'ятаємо збитий турками російський фронтовий бомбардувальник Су-24М в районі сирійсько-турецького кордону в листопаді 2015 го. Пам'ятаємо, яке було різке охолодження відносин між Анкарою і Москвою. Але потім все згладити. Так що і атака безпілотників Bayraktar на ЗР.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини