Головна Новини Політика зовнішня політика Над Україною може нависнути "Залізний купол" США: в ОП зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Україною може нависнути "Залізний купол" США: в ОП зробили заяву

Конгресмени пропонують адміністрації президента США Джо Байдена продати або передати Україні нові системи протиповітряної і протиракетної оборони

15 вересня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Конгрес США рекомендує Білому дому продати або передати Україні системи протиповітряної та протиракетної оборони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico. Також інформацію про можливу передачу Україні системи протиповітряної та протиракетної оборони підтверджує офіційний сайт Офісу президента України.

Над Україною може нависнути "Залізний купол" США: в ОП зробили заяву

Залізний купол. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, є конгресмени, які хочуть внести зміни в законопроєкт про оборону від 2022 року, які будуть передбачати передачу Україні новітнього оборонної зброї, включаючи батарею Iron Dome (Залізний купол). ЗМІ зазначає, в істеблішменті США не всі підтримують рішення про передачу Україні систем протиракетної оборони. Деякі конгресмени вважають, що це посилить конфлікт з Росією, тому краще утриматися від такого кроку.

На Банковій же вже поспішили заявити про те, що рішення про передачу Україні систем протиракетної оборони знайшло підтримку, як у республіканців, так і у демократів. До того ж, зазначає, Офіс президента, домовленість про постачання в Україну новітньої американської зброї була досягнута під час офіційного візиту глави української держави в США й обговорювалася під час зустрічі з президентом Байденом.

Система Iron Dome, яку розробили ізраїльські вчені, вже неодноразово показала свою ефективність щодо знищення ракет малої дальності. Так Iron Dome ліквідував близько 90% ракет, які були випущені в бік Ізраїлю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський запропонував Джо Байдену план трансформації України. Були представлені основні інвестиційні проєкти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини