Головна Новини Політика зовнішня політика Над Білоруссю можуть заборонити усі польоти - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Білоруссю можуть заборонити усі польоти - подробиці

Вісім країн підписали спільну заяву з вимогою заборонити усі польоти над Білоруссю

24 травня 2021, 11:02
Поділіться публікацією:

Вісім країн вимагають заборонити усі польоти над Білоруссю. Серед таких держав США, Чехія, Латвія, Німеччина, Литва, Ірландія, Польща й Велика Британія.  Про це повідомляє Gazeta.ua.

Над Білоруссю можуть заборонити усі польоти - подробиці

Вісім країн вимагають заборонити усі польоти над Білоруссю - подробиці. Фото: firestock.ru

Ці країни насамперед засуджують перехоплення літака Афіни — Вільнюс компанії Ryanair і арешт журналіста Романа Протасевича в Білорусі. Їхні представники вже створили спільну заяву голів комітетів із міжнародних відносин. 

У тексті заяви йдеться про те, що така ситуація є актом піратства на маршруті між двома країнами. 

Представники вісьмох країн закликали Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО) негайно провести розслідування інциденту. Поки ж воно триватиме, країни, що підписали заяву, рекомендують заборонити усі польоти над Білоруссю, зокрема, польоти в країну й із неї.

"Цей акт державного терору й викрадення людей становить загрозу для усіх, хто подорожує Європою і за її межами. Ми закликаємо держави НАТО та Європейського Союзу запровадити санкції проти режиму Олександра Лукашенка. Дії його адміністрації нагадують про нелегітимність влади, яка претендує на керування в Мінську", — зазначається у заяві.

Крім того, лідери вісьмох країн закликали владу Білорусі відпустити на свободу Романа Протасевича та інших політичних в'язнів.

Нагадаємо, у Мінську затримано засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.

Як розцінювати такі методи затримання неугодних Лукашенкові? Як можуть далі розвиватися події? Думки експертів читайте на сайті "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михайло

24 травня 2021, 10:20

))Уууу ,напугали ежа голой жoпoй ))),Лукаш вертел всех вас ....ну сами знаете на чём)))


Новини