Головна Новини Політика зовнішня політика На Зеленського тиснуть: чому в Україні все частіше говорять про перемовини
commentss НОВИНИ Всі новини

На Зеленського тиснуть: чому в Україні все частіше говорять про перемовини

США зацікавлені у замороженні війни до президентських виборів

12 липня 2024, 00:45 comments1124
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський все частіше робить заяви про можливі перемовини про завершення війни через потужний тиск, зокрема з боку США, заявив політолог Андрій Городницький.  

На Зеленського тиснуть: чому в Україні все частіше говорять про перемовини

Зеленський заявляє про готовність до переговорів. Фото з відкритих джерел

"Білий дім хоче заморозити війну в Україні до президентських виборів у США. Це дозволить Джо Байдену сказати американцям, що вони перемогли, оскільки зупинили війну. Американцям немає сенсу пояснювати, скільки українських територій захопили росіяни та хто контролює міста на Донбасі. Їм достатньо говорити, що Штати перемогли, оскільки війна зупинилася. Аналогічно США поступають з Ізраїлем, де нові конфлікти спалахують кожного десятиліття", — наголосив Андрій Городницький.  

Політолог відзначив, що Зеленський вже відверто говорить, що Україні ніхто не обіцяє перемогу, а союзники не хочуть навіть чути про кордони 1991 року. За його словами, західним партнерам достатньо, що Україна зберегла свій суверенітет та в перспективі до 2030 року зможе долучитися до ЄС.

"Торпедуючи питання перемовин, США фактично підіграють Росії. Штати категорично не хочуть переходити "червоні лінії", які прописали у своїх військових доктринах. Їм набагато комфортніше заморозити війну в Україні, ніж піднімати ставки у протистоянні з Росією", — сказав експерт. 

Андрій Городницький зауважив, що партнери штучно обмежують Україну у техніці і зброї, оскільки далеко не все обіцяне озброєння приїжджає і потрапляє на фронт.

"Це все штучно створена ситуація, щоби змусити Україну погодитись на перемовини. Очевидно, якби у нас було все добре на фронті, Зеленський не змінив би риторику і не заговорив про перемовини", — додав політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини