Головна Новини Політика зовнішня політика На засідання НАТО запросили Україну та Грузію
commentss НОВИНИ Всі новини

На засідання НАТО запросили Україну та Грузію

Згідно з повідомленням, онлайн-засідання Військового комітету НАТО відбудеться 12 та 13 січня

7 січня 2022, 19:21
Поділіться публікацією:

Наступного тижня вперше у 2022 році відбудеться засідання Ради глав оборонних відомств країн НАТО у форматі зустрічі онлайн. На конференцію також було запрошено представників України та Грузії. Про це повідомляє пресслужба НАТО. Згідно з повідомленням, онлайн-засідання Військового комітету НАТО відбудеться 12 та 13 січня.

На засідання НАТО запросили Україну та Грузію

НАТО - фото з відкритих джерел

Перший день буде присвячено військово-стратегічному мисленню й обговоренню ведення оборони та бойових дій НАТО. Другий день розпочнеться з виступу генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Після його виступу відбудеться огляд поточної ситуації й обговорення чинної позиції НАТО щодо стримування й оборони.

Пізніше міністри оборони проведуть зустріч з українськими та грузинськими представниками. На порядку денному обговорення безпеки України та Грузії та прогрес у впровадженні оборонних реформ.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг призначив на наступний тиждень спеціальну зустріч послів союзників і вищих російських чиновників, оскільки обидві сторони прагнуть діалогу, щоб запобігти відкритому конфлікту навколо України. Таку заяву зробив у вівторок, 4 січня, представник НАТО.

Стурбований військовим нарощуванням Росії вздовж кордону з Україною західний військовий Альянс місяцями вимагав зустрічі Ради Росія-НАТО, але форум, здавалося, був під загрозою після суперечки про шпигунство у жовтні. Засідання ради у форматі, який використовується для діалогу з 2002 року, відбудеться у Брюсселі 12 січня після того, як офіційні особи США та Росії проведуть переговори з безпеки 10 січня у Женеві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини