Головна Новини Політика зовнішня політика На Заході хочуть запропонувати Києву "угоду": що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході хочуть запропонувати Києву "угоду": що відомо

США і Німеччина не зацікавлені в перемозі Росії, але побоюються "витрат і ризиків", пов'язаних з тріумфом України, пишуть журналісти

20 серпня 2023, 21:20 comments3829
Поділіться публікацією:

Дехто із західних  чиновників пропонує українській владі  умови для угоди,  що передбачають, мовляв, територіальну поступку країні-агресорці  РФ, як  обмін щодо вступу до НАТО  чи в склад  Євросоюзу,  чи озвучують  обіцянку, за якою  довгострокова  військова та економічна допомога . Ця  ініціатива пов'язана з "невпевненістю", що війна може  перерости в  затяжну.

На Заході хочуть запропонувати Києву "угоду": що відомо

На Заході бояться затяжної війни в Україні (фото з відкритих джерел)

В  публікації  The Wall Street Journal   стверджується,  що Сполучені Штати  і ключовий союзник Вашингтона на території  Європи – передусім, Німеччина – не хоче, щоб російські окупанти   перемогли  України,  але  лякаються ще більших  витрат і враховують  ризики, пов'язані з підтримкою  України  до остаточної перемоги.

За твердженням журналістів, чимало чиновників із Заходу, які озвучують свої думки приватно, не має впевненості в намірах  Заходу надати можливості  українській владі  самостійно визначати результати війни.

Є можливі побоювання, що максимальна ціль України, при цьому, "гарантує нескінченну війну", і аби цього не сталось,  українській владі  мають намір  пропонувати "компроміс":   втрата територій  в обмін на вступ до Альянсу чи Євросоюзу, чи  обіцятимуть подальшу  підтримку.

Автори публікації роз’яснюють  цю позицію прагненнями  західних політиків втримати негативні впливи від військового вторгнення РФ проти України на  розвиток світової  економіки, та зазначають  невпевненість  підтримки  західних виборців подальшої допомоги  для України, їх "невіру" у здатність   українських Збройних Сил  повністю  перемогти  загарбників з РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський відповів на повідомлення про "обмін української території" та зробив нову заяву про переговори з РФ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини