Головна Новини Політика зовнішня політика На саміті G20 трапився скандал з російською делегацією: з'явилися нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На саміті G20 трапився скандал з російською делегацією: з'явилися нові подробиці

На G20 в Індонезії трапився скандал із російською делегацією.

26 вересня 2023, 22:10 comments5099
Поділіться публікацією:

Минулого року на G20, який відбувся в Індонезії, мала місце скандальна історія з представниками російської делегації.  Керівник російської Ради Федерації  Валентина Матвієнко запропонувала: “Давайте на майданчику парламентської двадцятки сядемо за стіл  переговорів”. Віцеспікер українського  парламенту  Олена Кондратюк тоді  дала відповідь: “Зі злочинцями не говоримо”. 

На саміті G20 трапився скандал з російською делегацією: з'явилися нові подробиці

Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко (фото з відкритих джерел)

Для журналістів  “Української правди”  Кондратюк   розповіла про  скандальний випадок, згадавшии, як  представники російських  спецслужб стежили за українською делегацією. 

“Для мене це вперше була такого рівня можливість заявити про злочини РФ і закликати виключити  Росію з G20, перетворивши організацію на G19”, — розповіла   віцеспікерка.

“G20 — це величезна махіна, там є різні рівні. Там збираються президенти, міністри закордонних справ, керівники парламентів. Туди приїхали спікери практично всіх країн, які входять у “двадцятку”. Для росіян це була комфортна можливість використати всі свої спічі й наративи”, —  продовжила вона.  

В момент, коли росіянка Матвієнко виступила зі своєю скандальною  заявою,  українці були  присутні на засіданні.  

"Я в цей момент, чесно кажучи, думала, що якби в мене були якісь стріли отрути чи ще щось, то я би випустила їх, вибачте" —  каже керівник української делегації. 

“Було важко, але ми справилися, дали достатньо гучний сигнал. І приємно, коли бачиш, як довкола України консолідуються, наприклад, спікер Великобританії, двоє спікерів Австралії”, — згадала ті події  віцеспікер. 

Чимало провокацій від росіян теж було, зауважила Кондратюк:“Наприклад, тільки виходиш у кулуари, а на тебе набігає п'ять камер з мікрофонами, які починають вигукувати: “Кто заплатил за вашу поездку?”, “Правда ли, что американцы и вы агенты того-то?”, “...что Великобритания вам купила билет?”. Ну, і тому подібне”. 

 Олена Кондратюк згадує, що за ними  шпигували представники спецслужби РФ: “Це було видно. Ми старалися ніде не їсти, нічого там не пити, це все було досить напружено”. 

 Вона згадує, що  Матвієнко  супроводжувало чимало охоронців. Вони боялись, що українці  зроблять їм щось неприємне.

 У нас не було ні розмови, нічого такого. Вона не витримала погляду мого, просто сховалася. Було видно, що весь цей пафос, який був до цього, що “ми такі сильні”, воно все згасає. Залишилася лише бутафорія”, — підсумувала Олена Кондратюк. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Байден зробив заяву щодо миру в Україні та позиції на саміті G20

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини