Головна Новини Політика зовнішня політика На кілька десятків російських літаків наклали арешт через незаконні польоти до окупованого Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

На кілька десятків російських літаків наклали арешт через незаконні польоти до окупованого Криму

Заочно заарештовано 65 повітряних суден 40 російських авіакомпаній

9 вересня 2020, 22:25
Поділіться публікацією:

За клопотаннями прокуратури Автономної республіки Крим накладено арешти на 65 літаків деяких російських авіакомпаній — порушників порядку в’їзду та виїзду з окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба прокуратури півострову.

На кілька десятків російських літаків наклали арешт через незаконні польоти до окупованого Криму

Фото: А. Гордєєв, джерело: Відомості

"Під процесуальним керівництвом прокуратури, Управління СБУ в АР Крим розслідує кримінальне провадження за фактами порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї ”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що, починаючи з березня 2014 року, Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом в зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів, а також гарантувати безпеку польотів. Офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова.

Зазначається, що попри це, встановлено близько 40 російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.

“У зв’язку з цим, прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з Головним управління СБУ в Криму звернулась до суду з клопотаннями про накладення арешту на літаки деяких російських авіакомпаній, що порушили порядок в’їзду та виїзду на окупований півострів та правил міжнародних польотів, наразі арештовано 65 повітряних суден-порушників”, — підкреслюється в повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що суд зобов'язав СБУ порушити кримінальну справу за підозрою Єрмака в державній зраді і шпигунстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини