Головна Новини Політика зовнішня політика На Донбасі відкрили перше європейське консульство: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донбасі відкрили перше європейське консульство: деталі

В Слов'янську відкрилося перше консульство європейської країни

30 квітня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 квітня, Голова комітету закордонних справ латвійського Сейму Ріхардс Колс затвердив відкриття Почесного консульства Латвії в місті Слов'янськ Донецької області. Про це повідомила прес-служба посольства Латвійської Республіки в України.

На Донбасі відкрили перше європейське консульство: деталі

Латвія - фото з відкритих джерел

В заяві зазначається, що латвійці призначили своїм Почесним консулом на Донбасі Олександра Павенка.

Такий крок латвійська сторона трактує, як ознаку підтримки територіальної цілісності України. Окрім того Клос зазначив, що Латвія хоче розвивати відносини з Донецькою областю в галузі освіти, економіки, а також просувати туризм на Донбасі.

Нагадаємо, що в листопаді 2019 року Служба Безпеки України оголосила заступнику мера Слов'янська підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у створенні терористичної групи чи терористичної організації. Силовики стверджували, що політик сприяв легалізації проросійських бойовиків на Донбасі через створення так званої "народної дружини" та допомагав у проведенні фейкового референдуму про так звану незалежність.

Також у вересні 2020 року посвідчення кандидата в мери отримала колишня керівник Слов'янська Неля ШтепаСвого часу вона опинилася на лаві підсудних за звинуваченням у сепаратизмі. Екс-мера звинуватили в тому, що вона закликала російського президента Володимира Путіна ввести війська в місто. На суді Штепа заявила, що хотіла таким чином захистити Слов'янськ від бойовиків.

До слова, справа про захоплення Слов'янська бойовиками так званої "ДНР" все ще залишається не закритою. У 2017 році Нелю Штепу випустили під домашній арешт. А сама вона через Європейський суд відсудила в України 3600 євро за "порушення права на свободу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини