Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС прокоментувало продовження ЄС санкцій проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС прокоментувало продовження ЄС санкцій проти Росії

Санкції ЄС спрямовані проти окремих галузей економіки Російської Федерації

11 грудня 2020, 11:45
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України привітало політичне рішення Європейської Ради про продовження терміну економічних і секторальних санкцій відносно РФ. Цей термін буде продовжений на шість місяців. Про це повідомило зовнішньополітичне відомство.

МЗС прокоментувало продовження ЄС санкцій проти Росії

ФОТО: АрміяІнформ

У МЗС повідомили, що з огляду на неготовність російської сторони виконувати всі пункти Мінських домовленостей, консолідований політичний тиск на РФ з боку ЄС є вкрай важливим фактором. Якщо російська агресія проти України не почне згортатися, санкції повинні бути посилені, відзначили в МЗС.

Економічні та секторальні санкції проти Російської Федерації були запущені Європейським Союзом у 2014 році. Вони застосовуються щодо окремих галузей економіки Російської Федерації, в тому числі у фінансовій сфері: обмеження операцій і контрактів з рядом банків; експорт до Росії військової техніки, технологій та товарів подвійного призначення. Обмеження ЄС на експорт устаткування і технологій в РФ в енергетичній сфері стосуються продукції та технологій, призначених для розвідки глибоководних природних ресурсів і видобутку нафти, розвідки арктичних запасів нафти та проектів видобутку сланцевої нафти.

Як повідомляло раніше видання "Коментарі", Офіс президента рішуче відповів на санкції Росії проти українських політиків. Вони торкнулися Петра Порошенка, Святослава Вакарчука та ще кількох членів парламентських партій. В ОП такі дії назвали "технологічним прийомом РФ". В Офісі президента зазначили, що Росія вдалася до санкцій на тлі ряду скандальних подій, в тому числі отруєння опозиційного лідера Олексія Навального.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини