Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС чекає пояснень від посла Угорщини через витівку Орбана з українськими землями
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС чекає пояснень від посла Угорщини через витівку Орбана з українськими землями

Вчинок Орбана, який оскандалився через шарф з натяком на анексію українських земель, не залишився без відповіді

22 листопада 2022, 12:20
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ викликає посла Угорщини. Причиною цього стала витівка угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана, який оскандалився через шарф із натяком на анексію української території. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на речника МЗС Олега Ніколенка у Facebook.

МЗС чекає пояснень від посла Угорщини через витівку Орбана з українськими землями

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Пропаганда в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин. У МЗС України буде запрошено угорського посла, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Віктора Орбана", — заявив український дипломат.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан потрапив у скандал, з'явившись у шарфі із зображенням "Великої Угорщини", до якої "приєднана" частина території України та Румунії. У Бухаресті вже відреагували і назвали неприйнятною таку поведінку глави угорського уряду. Тепер з'явилася реакція й українського МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ЄС знайшли альтернативу енергетичним постачанням з РФ: чи зможе Європа перейти на Середню Азію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – путінський прес-секретар Дмитро Пєсков запевняє, що питання про залучення додаткових російських солдатів для участі у бойових діях в Україні в рамках другого раунду мобілізації не обговорювалося. Тим часом все більше даних, що мобілізація триває і, можливо, буде посилена на тлі колосальних втрат росіян у війні проти України. Чи наважиться Кремль на більш масове відправлення "гарматного м'яса" на фронт? Чи є ймовірність зростання протестних настроїв усередині РФ? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини