Головна Новини Політика зовнішня політика Мюнхенська конференція з безпеки вперше без Росії: що планують обговорювати світові лідери
commentss НОВИНИ Всі новини

Мюнхенська конференція з безпеки вперше без Росії: що планують обговорювати світові лідери

Українська криза посідає центральне місце на Мюнхенській конференції з безпеки

18 лютого 2022, 10:55
Поділіться публікацією:

Світові лідери збираються в ці вихідні в Німеччині на щорічну Мюнхенську конференцію з безпеки, на якій домінуватиме питання кризи в Україні, оскільки великі західні держави попереджають, що Кремль, схоже, близький до початку вторгнення. Про це повідомляє Reuters.

Мюнхенська конференція з безпеки вперше без Росії: що планують обговорювати світові лідери

Віце-президент США Камала Харріс прибуває в міжнародний аеропорт Мюнхена напередодні Мюнхенської конференції з безпеки - Reuters

Президент України Володимир Зеленський, віце-президент США Камала Харріс і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг будуть серед високопоставлених гостей триденного заходу, відомого як "Давос для оборони", який розпочнеться у п’ятницю, 18 лютого, в розкішному готелі Bayerischer Hof у Мюнхені. 

Жодна російська делегація не відвідає конференцію, заявив Кремль минулого тижня, що стало першим неявкою за багато років, підкреслюючи, наскільки погіршилися відносини Сходу та Заходу.

Навіть у розпал української революції, що передувала анексії Криму Росією, був присутній міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Речник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що форум все більше стає упередженим до Заходу, "втрачаючи свою інклюзивність, об'єктивність".

Даніела Шварцер, старший науковий співробітник Центру Белфера Гарвардської школи Кеннеді, сказала: "Росія має обмежений інтерес до діалогу і, зокрема, відкритої розмови про безпеку в Європі.

Протистояння в Україні – не єдина криза, яка зацікавить учасників конференції. На круглих столах у суботу, в основний день подій, також буде розглянуто нестабільну ситуацію з безпекою в Сахелі та відродження ядерної угоди Ірану 2015 року.

Голова конференції Вольфганг Ішингер сказав журналістам, що не може пригадати моменту, коли було "стільки криз, що перетинаються".

У вихідні також пройдуть гучні панелі на тему криптовалюти, зміни клімату та пандемії.

Але велика частина дійства, ймовірно, відбуватиметься в кулуарах головної сцени, сказала Ульріке Франке, співробітник аналітичного центру Європейської ради з міжнародних відносин.

Однією з них стане зустріч міністрів закордонних справ країн Групи семи промислово розвинених країн, які мають розглянути українську кризу.

"Важливі питання обговорюються на цих зустрічах за лаштунками, — сказала Франке, — і лише через місяці, коли щось оголошується, ви розумієте, що насправді сталося в Мюнхені".

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Донбасі знову загострення: бойовики обстрілюють села та застосували безпілотник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини