Головна Новини Політика зовнішня політика "Мрія Єрмака зруйнована". Time написав про провал Швейцарського саміту
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мрія Єрмака зруйнована". Time написав про провал Швейцарського саміту

Саміт у Швейцарії не засвідчив однозначної підтримки України

25 червня 2024, 23:55 comments3244
Поділіться публікацією:

Україна заявила про готовність запросити на наступний саміт миру РФ – це головне досягнення саміту, який пройшов у Швейцарії, пише журнал Time.

"Мрія Єрмака зруйнована". Time написав про провал Швейцарського саміту

Україна та Швейцарія організували саміт миру. Фото з відкритих джерел

Видання наголошує, що на конференції стало очевидно, що "мрія Андрія Єрмака про глобальну коаліцію зруйнована".

Time відзначає, що на саміт не прибув Китай, а Саудівська Аравія погодилася направити посла лише після того, як Володимир Зеленський в останній момент здійснив поїздку в королівство.

При цьому, пише видання, такі країни, як Бразилія, Індія, Саудівська Аравія і Південна Африка відправили на саміт послів, але відмовилися підписати підсумкову декларацію.

Президент Чехії Петр Павел у розмові з Time заявив, що РФ, швидше за все, збереже контроль над окупованими територіями України.

"Я не бачу, щоби Україна змогла перетворити війну на свій швидкий успіх. Зараз росіяни не відчувають жодного тиску, щоби сідати за стіл переговорів", — сказав Петр Павел.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сербія, яка вважається дружньою до РФ, з 2022 року експортувала до європейських країн снаряди, які потім потрапляли в Україну. За оцінками видання Financial Times, експорт боєприпасів із Сербії в Україну через треті країни склав близько 800 млн євро. Влада Сербії повідомила, що мала контракти із західними країнами — США, Чехією, Іспанією — на постачання снарядів. У Белграді заявили, що не цікавилися, як ці країни потім використовували снаряди, оскільки "це їхня справа".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що зневіра, яка панує в українському суспільстві, не корелює з реальним станом справ. Обороноздатність України посилюється, а тому підстав для розпачу немає, вважає політолог Андрій Городницький. Крім того, відзначив політолог, Україна підписує з партнерами безпекові договори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини