Головна Новини Політика зовнішня політика Міжнародна донорська конференція у Польщі: скільки коштів зібрано для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародна донорська конференція у Польщі: скільки коштів зібрано для України

Польща додатково виділить від себе 100 млн євро на гуманітарну допомогу українцям

5 травня 2022, 18:20
Поділіться публікацією:
5 травня у Польщі відбулася міжнародна донорська конференція. Для допомоги Україні зібрали $6,5 млрд, а Польща виділить додатково від себе 100 млн євро. Про це повідомляяють "Коментарі" з посиланням на заяву заступниці голови Верховної ради України Олени Кондратюк.
За підсумками зустрічі для України зібрали $6,5 млрд.
"У Варшаві відбулася міжнародна донорська конференція, за результатами якої зібрано $6,5 млрд допомоги для України! Окрім того, дружня нам, сестринська Польща додатково виділить від себе 100 млн євро на гуманітарну допомогу українцям. Щиро дякуємо за підтримку та віру в Український народ! Разом наближаємо перемогу України",- йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Румунія виділить 70 млн. євро для підтримки української економіки. Влада Румунії виділять 70 мільйонів євро фінансової допомоги на підтримку економіки України. Про це у своєму виступі заявив прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке на Міжнародній донорській конференції високого рівня для України у Варшаві, повідомляє "Інтерфакс-Україна". За словами глави румунського уряду, ці гроші підуть на допомогу українським переселенцям. Чуке зазначив, що раніше румунський уряд надав понад 6 млн євро на підтримку України, а також надавав гуманітарну допомогу. Прем'єр-міністр Румунії додав, що його країна також лібералізувала транзит українського експорту через румунський кордон. Зокрема це стосується перевезення сільськогосподарської продукції. Ініціаторами заходу виступили прем'єр-міністри Польщі та Швеції Матеуш Моравецький та Магдалена Андерссон.








Міжнародна донорська конференція у Польщі: скільки коштів зібрано для України

Міжнародна донорська конференція у Польщі (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини