Головна Новини Політика зовнішня політика Між країнами Євросоюзу знову з'явилися кордони
commentss НОВИНИ Всі новини

Між країнами Євросоюзу знову з'явилися кордони

Чехія та Польща відгородилися від Словаччини на десять днів

3 жовтня 2023, 16:57
Поділіться публікацією:

Влада Чехії та Польщі оголосила у вівторок, 3 жовтня, що з наступного дня вводять тимчасовий контроль на кордоні зі Словаччиною для припинення нелегальних міграційних потоків та діяльності провідників мігрантів. Про це повідомляють "Коментарі".

Між країнами Євросоюзу знову з'явилися кордони

У ЄС діяв Шенген

Як заявив міністр внутрішніх справ Чехії Віта Ракушана, вибіркові перевірки проводитимуться по всій довжині кордону таким чином, щоб якнайменше обмежувати транскордонний рух. Тимчасовий контроль Прага запроваджує за погодженням з Польщею, яка контролюватиме свій кордон зі Словаччиною аналогічним чином, додав міністр.

Прем'єр-міністр Словаччини Людовіт Одор заявив, що Братислава відреагує на запровадження Польщею та Чехією прикордонних перевірок у середу, 4 жовтня. Раніше Німеччина посилила контроль на кордонах із Польщею та Чехією на шляхах нелегального ввезення до країни людей.

Нагадаємо, що раніше в Європейському Союзі діяли норми Шенгенської зони — простору з 27 європейських держав, які скасували прикордонний контроль між собою. Воно отримало свою назву на честь села Шенген (Люксембург), де у 1985 році було підписано однойменну угоду. У плані міжнародних подорожей Шенгенська зона діє багато в чому подібно до єдиної держави з прикордонним контролем на зовнішньому кордоні — при в'їзді та виїзді із зони, але без прикордонного контролю на внутрішніх кордонах держав, що входять до цієї зони.

Тимчасово скасувати цю норму держави змусила міграційна криза – проникнення нелегальних мігрантів із Близького Сходу через кордон Польщі. Більшість із них не залишаються в Польщі, а прагнуть потрапити до Німеччини та інших країн Західної Європи. Додатково загострив цю ситуацію міграційний скандал, під час якого стало відомо, що офіційні органи Польщі торгували шенгенськими візами, продавши за останні роки нелегалам близько 300 тисяч віз.

Тим часом, екс-президент РФ особисто займається мобілізацією на окупованих територіях України.

ЄС хоче "купити" Орбана за допомогою мільярдів євро.

А сусідня країна США розкритикувала військову підтримку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини