Головна Новини Політика зовнішня політика Минулого року прикордонники не пропустили в Україну найбільше громадян РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Минулого року прикордонники не пропустили в Україну найбільше громадян РФ

Головними причинами відмов у пропуску через кордон для іноземних громадян, як і минулого року, були карантинні обмеження та непідтвердження мети поїздки до нашої країни

29 січня 2022, 01:45
Поділіться публікацією:

Протягом минулого року на державному кордоні України спостерігалось збільшення пасажиропотоку. Загалом рух пасажирів у порівнянні з позаминулим роком зріс на 18% і склав 39 млн людей. Водночас, під час заходів прикордонного контролю, співробітники Державної прикордонної служби України відмовили у пропуску через кордон близько 46 тисяч осіб, що майже вдвічі більше, ніж позаминулого року. З них кількість не пропущених іноземців становила близько 31 тисячі.

Минулого року прикордонники не пропустили в Україну найбільше громадян РФ

Прикордонники - фото з відкритих джерел

Головними причинами відмов у пропуску через кордон для іноземних громадян, як і минулого року, були карантинні обмеження та непідтвердження мети поїздки до нашої країни. Причиною непропускання через кордон для наших співвітчизників стали недійсні документи, відсутність доручення батьків та заборона виїзду за межі країни. Слід зазначити, що найбільшою кількістю іноземців, яким було відмовлено у перепустці, як і позаминулого року, залишаються громадяни Росії. Причому їх кількість зросла майже в 2,5 раза і становить близько 7 тисяч людей. Також майже втричі зросла кількість відмов у в'їзді в Україну громадянам Молдови (понад 5300 осіб). Крім того, доволі часто українським прикордонникам доводилося відмовляти у перетині кордону громадянам Індії (1435), а також Румунії (1399), Польщі (1319), Єгипту (1114) та Білорусі (765). Водночас як показує статистика, значно знизилася кількість громадян Ізраїлю, які не пропустили в Україну.

Нагадаємо, Госпогранслужба проаналізувала, куди більшість українців подорожує до 2021 року, порівнявши ці дані з показниками за 2020-й рік. Як виявилося, Польща очолила перелік країн, до яких найчастіше їздять українці. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Держприкордонслужби.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини