Головна Новини Політика зовнішня політика Міністри оборони Канади та України заявили про нові домовленності: відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністри оборони Канади та України заявили про нові домовленності: відомі деталі

Під час телефонної розмови очільники оборонних відомств окреслили практичний план реалізації подальшої співпраці двох країн

27 лютого 2021, 08:49
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Канади запевнив Україну у своїй підтримці та необхідності співпраці. Про це Харджит Сараджан написав на своїй офіційній сторінці у Twitter.

Міністри оборони Канади та України заявили про нові домовленності: відомі деталі

Розмова міністрів оборони України та Канади. Фото: Міноборони

Він розповів про свою плідну розмову із міністром оборони України Андрієм Тараном.

"У нашій бесіді з Міністром оборони України Андрієм Тараном ми обговорили питання безпеки, подальшої співпраці, про партнерство Україна-НАТО та програму OpUNIFIER. Наші відносини є дуже важливими", — написав канадський міністр.

У свою чергу Міністр оборони України також прокоментував розмову із канадським колегою. Він підкреслив, що роль Канади у тренуваннях та підготовці українських оборонних сил є ключовою.

"Впроваджуються сучасні принципи оборонного менеджменту та демократичного цивільного контролю, ведеться підготовка лідерів стратегічного та оперативного рівнів. Канада надає всі можливості для удосконалення майстерності і польового вишколу підрозділів Збройних Сил України", — зазначив Андрій Таран.

За словами міністра, багато уваги під час розмови було приділено поточній ситуації у сфері безпеки України, зокрема, на її кордонах. Також було конкретизовано подальший хід реалізації Україною партнерства за НАТО, окреслено найважливіші напрями, на яких Україні варто докласти зусиль у цій сфері.

Для довідки: OpUNIFIER (Operation UNIFIER) — місія Збройних сил Канади щодо підтримки Служби Безпеки України. Основною метою є допомога у тренуваннях із забезпечення безпеки, завдяки яким Україна зможе підвищити свої здібності та можливості.

Вчора "Коментарі" повідомляли, що Офіс президента активно готує робочий візит Володимира Зеленського до США для зустрічі з президентом США Джо Байденом. Також дипломати займаються підготовкою телефонної розмови двох президентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини