Головна Новини Політика зовнішня політика Міністр пояснив, чому Україна змушена купувати електроенергію у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр пояснив, чому Україна змушена купувати електроенергію у Росії

Україна змушена імпортувати електроенергію з РФ через спільні енергосистеми

4 лютого 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, чому наша країна змушена купувати електроенергію у Російської Федерації. За словами чиновника, Україна імпортує електроенергію з РФ через спільні енергосистеми. Про це глава МЗС заявив в ефірі 5 каналу.

Міністр пояснив, чому Україна змушена купувати електроенергію у Росії

Чому Україна змушена купувати електроенергію у Росії - фото з відкритих джерел

"Зараз фізично наша система з радянських часів приєднана до російської і білоруської електросистеми. У критичних ситуаціях з точки зору забезпечення електроенергією відбуваються вимушені тимчасові закупівлі електроенергії у тих, до кого ти приєднаний", — сказав Дмитро Кулеба.

Він також зазначив, що постачання електроенергії з Російської Федерації — це вимушений тимчасовий крок, що не свідчить про будь-які переорієнтації або зароблянні грошей.

Очільник МЗС також нагадав, що стратегія України полягає в повному "відрізі" від російської системи й до 2023 року наша країна готується стати частиною електромережі Євросоюзу.

Нагадаємо, що раніше стали відомі обсяги поставок російської електроенергії в Україну. Відзначається, що доступ до перетину "Росія-Україна" на 1-2 лютого викупило ТОВ "ОНК-груп". Дане підприємство має одеську реєстрацію, а кінцевим бенефіціаром називають Віктора Мілевського.

Інтернет-видання "Коментарі" також повідомляло, що уряд анулював пільгові ціни на електроенергію для населення вже з першого дня поточного року. Так, стало відомо, що з 1 січня замість 90 копійок за перші 100 кВт-год пільговики тепер будуть платити як всі -1,68 грн за кВт-год. Такий ціна буде до кінця березня наступного року. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів України. За рішення проголосували одноголосно.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини