Головна Новини Політика зовнішня політика Міністр оборони Словаччини заявив, що в Україну потрібно повернути чоловіків-біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони Словаччини заявив, що в Україну потрібно повернути чоловіків-біженців

За словами міністра оборони Словаччини, замість направлення військових НАТО, в Україну слід повернути боєздатних чоловіків

11 березня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:
Міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк висловив свою позицію щодо участі військ НАТО у допомозі Україні, яка стала предметом гарячих дебатів із представником опозиційного руху "Прогресивна Словаччина" Мартіном Дубеці.

Міністр оборони Словаччини заявив, що в Україну потрібно повернути чоловіків-біженців

Роберт Калиняк закликав повернути в Україну боєздатних чоловіків

В контексті цих дискусій, Калиняк підкреслив, що будь-яка участь словацьких солдатів у місії Альянсу повинна отримати схвалення від уряду та парламенту Словаччини. Він вважає, що направлення військ до України може втягнути НАТО в прямий конфлікт з Російською Федерацією, ризикуючи ескалацією на ширшому фронті.

Замість прямого військового втручання, міністр оборони висунув альтернативну стратегію допомоги, зосереджену на мотивації чоловіків, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення, до повернення додому. Він аргументував, що захист біженців, які отримали притулок та роботу в Словаччині, є вже значним внеском. Однак, є група осіб, які підпадають під український закон про призов, і їхня участь у захисті країни може стати ключовим елементом допомоги українській армії.

"Усім тим біженцям, які потрапляють під захист, ми надаємо дім і роботу. Є група, яка підпадає під український закон про призов. Я думаю, це найбільша допомога українській армії, якщо в них буде досить людей і чоловіків. Це те, що найбільше допоможе українській армії", – заявив Калиняк.

Раніше “Коментарі”  писали, що лідер ультраправої Словацької народної партії (SNS), яка входить до урядової коаліції, Андрей Данко виправдав агресію РФ щодо України в інтерв’ю RTVS. Зокрема, на його думку, Росія захищає свої інтереси.

Нагадаємо, схожі думки із приводу війни в Україні оголошував і словацький прем’єр Роберт Фіцо. Зокрема, на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, він фактично виправдав агресію РФ, заявивши, що у 2014 році в Україні почався "розгул неонацизму".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини