Міністр оборони Ізраїлю заявив про "зняття всіх обмежень"

Ізраїль переходить до повноцінного наступу на сектор Газа

Ізраїль переходить у повний наступ, сектор Газа ніколи не буде тим самим. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив міністр оборони єврейської держави Йоав Галант.

Звертаючись до військовослужбовців ЦАХАЛ, він сказав:

"Я зняв усі обмеження, ми відновили контроль над територією та переходимо до повномасштабного наступу", - цитують його ЗМІ. - "ХАМАС хотів змін у секторі Газа, і він зміниться на 180 градусів у порівнянні з тим, що думали терористи. Вони пошкодують про цей момент. Газа ніколи не повернеться до того, що було раніше. Хто б не прийшов обезголовлювати, вбивати жінок, людей, які пережили Голокост, ми знищимо його всією нашою силою і без компромісів".

Нагадаємо, що бойовики ХАМАС під час своїх нещодавніх рейдів на територію Ізраїлю розстрілювали беззбройних цивільних ізраїльтян на трасах, не шкодуючи ні жінок, ні дітей. Вони вбили або захопили в заручники дві сотні учасників музичного фестивалю, а також розстріляли та обезголовили 200 ізраїльтян у кібуці Кфар-Аза. Серед убитих у цьому поселенні сорок дітей. Окрім цього, ХАМАС обстрілював територію Ізраїлю, випустивши тисячі ракет.

У відповідь Ізраїль став наносити авіаудари по сектору Газа, оголосив про його повну блокаду, відключивши його від електрики, води та підвезення продуктів. Цивільним мешканцям Гази армією Ізраїлю запропоновано евакуюватись у Єгипет. Останній дозволив перетинати свій кордон лише тисячі палестинців на добу. Загалом у секторі Газа проживає 2,5 мільйона людей.

Тим часом Росія перейшла в наступ. Про настання противника повідомив начштабу "Азов".

А філософ Путіна пояснив, чому Росія має підтримувати ХАМАС.