Головна Новини Політика зовнішня політика Мінфін: Україна максимально близька до взаєморозуміння з МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін: Україна максимально близька до взаєморозуміння з МВФ

Україна рухається за основним сценарієм співпраці з МВФ

5 квітня 2021, 13:39
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна максимально близька до реалізації основного сценарію співробітництва в переговорах про черговий грошовий кредит від Міжнародного валютного фонду (далі — МВФ). Про це Марченко повідомив в ефірі програми "Подробиці тижня".

Мінфін: Україна максимально близька до взаєморозуміння з МВФ

Сергій Марченко - фото з відкритих джерел

За словами міністра, сторонам вдалося досягти взаєморозуміння в деяких питаннях. Таким чином, нині українська сторона оптимістично налаштована, оскільки остання розмова прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з представниками МВФ свідчить про взаєморозуміння з деяких питань, які раніше було складно реалізувати.

"Тому Україна йде за основним сценарієм співпраці. І до нього вже максимально наблизилася", — заявив Марченко.

Нагадаємо, що раніше в МВФ назвали ключову частину програми stand by для України. Головною умовою співпраці є збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення. Україні важливо продовжувати посилення банківського регулювання і нагляду для того, щоб забезпечити безпеку банківської системи й можливість продовжувати кредитування домогосподарств і компаній.

Також у МВФ підкреслили, що надзвичайно важливо захистити Національний банк України від надмірного зовнішнього тиску, оскільки політика, яка сприятиме економічній стабільності й добробуту українців, не завжди буде користуватися широкою популярністю.

Як раніше повідомляли "Коментарі", прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, коли Україна зможе обійтися без кредитів від Міжнародного валютного фонду. Очільник уряду вважає, що наразі не час говорити про Україну, яка розвинена настільки, що більше не потребує допомоги від МВФ або інших кредиторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини