Головна Новини Політика зовнішня політика "Ми прихильники Союзу": Лукашенко привітав главу МЗС Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми прихильники Союзу": Лукашенко привітав главу МЗС Угорщини

Петер Сійярто прибув до Мінська для участі у конференції з "євразійської безпеки", яка відбудеться 26-27 жовтня

26 жовтня 2023, 17:57
Поділіться публікацією:

Під час сьогоднішньої зустрічі у Мінську глави угорського МЗС Петера Сійярто з Олександром Лукашенком, глава Білорусі заявив, що є прихильником збереження та розвитку Європейського Союзу. Про це повідомляють "Коментарі".

"Ми прихильники Союзу": Лукашенко привітав главу МЗС Угорщини

Петер Сійярто в Мінську

Незважаючи на свою постійну антизахідну риторику, Олександр Лукашенко зненацька заявив, що є "прихильником Союзу". Причому не радянського, а європейського.

- У Європейському Союзі вважають, що Білорусь є супротивником ЄС. Ми люди не злопам'ятні і незважаючи на нинішню турбулентність у Євросоюзі та санкції, які ЄС вводить проти нас, ви повинні знати, що президент Білорусі є затятим прихильником збереження Європейського Союзу, — заявив Лукашенко. — Не тому, що я дуже люблю Європейський Союз, а тому що ЄС, разом із США, Китаєм, ну може бути, разом із Росією та Індією, певною мірою, є сильними опорами нашого існування, нашої планети... Ми прихильники (європейського — ред.) Союзу"

Крім того, Лукашенко раптом заявив, що вважає свою країну європейською на підставі того, що географічний центр Європи знаходиться у Білорусі, у Полоцьку.

Але водночас Лукашенко заявив, що ЄС має бути "суверенним об'єднанням". Раніше глава Білорусі неодноразово стверджував, що на ЄС впливають США.

Угорський міністр, пояснюючи причини свого візиту до союзної Росії Білорусь, стверджує, що Будапешт шукає "миру", для чого країні необхідно підтримувати зв'язок із проросійським геополітичним табором.

"Ми хочемо миру, а для цього потрібно підтримувати канали зв'язку", — написав міністр у соцмережах.

Нагадаємо, що представники Угорщини неодноразово закликали до негайних мирних переговорів України та Росії. При цьому, на їхню думку, для успішності цих переговорів саме Україна має піти на поступки Росії, зокрема, територіальні.

Тим часом, Сі Цзіньпін розповів, від чого залежить подальша доля людства.

Один із керівників ХАМАС прибув до Москви. Російські пропагандисти нібито посилаючись на дипломатичні джерела підтвердили, що Муса Абу Марзук прибув до РФ.

А Коломойський "позбавився" свого головного медіаактиву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини