Головна Новини Політика зовнішня політика Ми перейшли в нову фазу, - Дмиро Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми перейшли в нову фазу, - Дмиро Кулеба

Міністр МЗС розповів про успіхи на дипломатичному фронті

27 квітня 2022, 09:53
Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про "ламання стін" дипломатами та формування антивоєнної коаліції в світі, що підтримує Україну у війні проти росії. За його словами, відбувся історичний момент й наша країна отримала значну підтримку від членів НАТО.

Ми перейшли в нову фазу, - Дмиро Кулеба

Міністерство закордонних справ, фото Facebook

"Ми перейшли в абсолютно нову фазу, про яку навіть ніхто не мріяв — переведення ЗСУ на натівську зброю й на натівський стандарт і це вже відбувається. Почалося все з поодиноких кроків та рішень, але президент зміг переконати Байдена, що настав час це зробити. До нас поїхали гаубиці, але це початок й буде значно більше. Українській армії буде чим воювати — це історичний момент. Наразі бачимо багато емоцій з боку рф, там погрожують ядерною війною, тому що росія розуміє, що йде не до своєї перемоги", — наголосив дипломат.

Кулеба наголосив, що прем'єр, президент, Офіс президента, МЗС доклали до цього "ламання стін" страху Заходу перед росією титанічні зусилля. Також він додав, що постійно говорить партнерам: ми не боїмося росії і ви не бійтесь — тоді ми переможемо, та визнає, що іноді забагато часу йде на переконання партнерів щодо постачання зброї.

Дипломати продовжуватимуть роботу з партнерами щодо запровадження санкцій проти росії по плану Єрмака-МакФола.

Однак є проблема з боротьбою російської пропаганди в країнах Африки, Азії та Латинської Америки. Там люди і влада мають знати правду про агресора та його воєнні злочини проти українців й не допомагати з обходом санкцій, продажем зброї для рф. Тому дипломат закликав українців, що мають змогу та доступ до інформаційних ресурсів цих країн, розказувати і показувати, що насправді відбувається в Україні.

Як повідомляв портал "Коментарі", Арестович розповів, наскільки може затягнутися позиційна війна з окупантами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини