Головна Новини Політика зовнішня політика "Ми не зупинимося, поки не буде справедливості": Кулеба про розслідування катастрофи МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не зупинимося, поки не буде справедливості": Кулеба про розслідування катастрофи МАУ

Україна зацікавлена в тому, щоб всі винні в катастрофі постали перед судом

2 квітня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у справі про розслідування катастрофи літака МАУ під Тегераном українська сторона має намір зайняти більш жорстку позицію стосовно Ірану. Про це він заявив в інтерв'ю Kyiv Post, опублікованому 2 квітня.

"Ми не зупинимося, поки не буде справедливості": Кулеба про розслідування катастрофи МАУ

Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

За його словами, українська сторона зацікавлена в тому, щоб всі винні в катастрофі постали перед судом. Водночас поки Іран намагається "уникнути відповідальності та знайти цапа-відбувайла".

"Слідство має тривати. Ми не зупинимося, поки в цій трагічній історії не восторжествує справедливість", — заявив Кулеба.

Також він підкреслив, що оскільки Іран самостійно не може добитися справедливості, Київ налаштований зайняти більш жорстку позицію і разом з іншими країнами розглядає заходи, щоб "створити проблеми для Ірану і спонукати його зайняти чесну позицію".

Нагадаємо, що авіакатастрофа сталася 8 січня 2020 року. Літак Міжнародних авіаліній України збили військові Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), коли той вилітав з аеропорту Тегерана. В результаті загинули всі пасажири на борту — 176 осіб, зокрема, український екіпаж.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Іранський орган цивільної авіації оприлюднив остаточний звіт про збиття українського пасажирського літака МАУ 8 січня 2020 року. Причиною катастрофи названа помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як "ворожу ціль". "Літак був визнаний ворожою ціллю через помилки оператора ППО поблизу Тегерана, і в нього були випущені дві ракети", — йдеться у звіті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини