Головна Новини Політика зовнішня політика "Ми не віримо хорошим словам": у МЗС України відреагували на іранське розслідування катастрофи МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не віримо хорошим словам": у МЗС України відреагували на іранське розслідування катастрофи МАУ

За словами заступника голови МЗС Євгена Єніна, не можна довіряти даним з розслідування генпрокуратури Ірану без розкриття "чорних скриньок"

7 червня 2020, 22:43 comments1780
Поділіться публікацією:

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що на сьогодні немає видимих зрушень з розслідування авіакатастрофи пасажирського літака компанії "Міжнародні авіалінії України" в січні 2020 року. Про це передає агентство "РБК-Україна".

"Ми не віримо хорошим словам": у МЗС України відреагували на іранське розслідування катастрофи МАУ

За його словами, не можна довіряти виключно оптимістичним запевненням іранської генпрокуратури. не ім'я за фактом жодних підписаних офіційних документів, а також засекречене зміст "чорних скриньок" з борту збитого Боїнга.

"Зараз іранська сторона запевняє, що причиною падіння літака стала саме людська помилка. Ми виступаємо за те, що будь-які офіційні повідомлення про причини трагедії повинні базуватися насамперед на відповідних юридично встановлених фактах, тобто завершеному технічному розслідуванні, завершення кримінального процесу. І говорити про те, що ці процеси завершені без розшифровки "чорних скриньок", принаймні, некоректно і неправильно як по встановленню справедливості, так і щодо емоцій родичів загиблих", — уклав Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24".

При цьому заступник глави МЗС, зараз спостерігаються досить позитивні медійні сигнали з боку Ірану, хоча реального просування в розслідуванні поки немає.

"Ми дуже розраховуємо, що іранська сторона якомога швидше перейде від гарних слів до гарних вчинків", — резюмує чиновник.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що іранська влада розпорядилися відправити "чорні ящики" з розбитого літака МАУ у Францію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини