Головна Новини Політика зовнішня політика Ми не можемо зупинити війну, якщо Росія не має бажання цього робити - Куліба
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми не можемо зупинити війну, якщо Росія не має бажання цього робити - Куліба

Україна не здалася, не здається і не здасться, вважає Дмитро Кулеба

10 березня 2022, 14:10
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі із російським міністром Сергієм Лавровим заявив, що припинення вогню прив'язане до виконання вимог президента Росії Володимира Путіна. Оскільки Москва не має бажання припиняти війну, Київ теж не може її зупинити.

Ми не можемо зупинити війну, якщо Росія не має бажання цього робити - Куліба

Куліба - фото з відкритих джерел

Про це Кулеба повідомив на брифінгу.


"Ми не можемо зупинити війну, якщо країна, яка здійснила агресію і напад, не має бажання цього робити. Сьогодні я почув, що припинення вогню прив'язане Російською Федерацією до виконання вимог, висунутих президентом Путіним на адресу України. У зв'язку з цим я хочу підтвердити ще раз, що Україна не здалася, не здається і не здасться. Ми готові до дипломатії, ми шукаємо дипломатичні рішення, але поки їх немає... ми захищатимемо наших людей від російської Агресії", — сказав він.


Зазначимо, Путін називав такі умови для припинення війни проти України:

Визнання анексії Криму
Визнання так званих "ЛДНР" у межах Донецької та Луганської областей
Демілітаризація України
"Денацифікація"


Нагадаємо, Росія всіляко намагається втягнути у війну проти України своїх союзників щодо ОДК Б (Договір про колективну безпеку, куди на цей час входять РФ, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан; колишні члени – Азербайджан, Грузія, Узбекистан). З території Білорусі на нас уже летять ракети та російські літаки, але сама білоруська армія поки що не вторгалася в Україну. Як події можуть розвиватись далі? Чи вдасться Путіну знайти союзників? Кого він може кинути на заміщення російського "гарматного м'яса"? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів. Навіть країни, які входять до ОДКБ, не готові надати військову допомогу Росії Експерт Українського інституту політики Владислав Дзивидзинський наголошує, що 20 років путінської епохи ознаменувалися тим, що Путін і сама Росія за нього стали центром збірки СРСР 2.0.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини