Головна Новини Політика зовнішня політика "Ми не бачимо кінця цієї війни": у НАТО закликали готуватися до довгострокової конфронтації
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не бачимо кінця цієї війни": у НАТО закликали готуватися до довгострокової конфронтації

Керівництво Румунії закликало інші країни НАТО бути готовими протистояти Росії тривалий час

29 вересня 2023, 19:58
Поділіться публікацією:

Начальник штабу армії Румунії генерал Даніель Петреску закликав країни НАТО підготуватися до "довгострокової конфронтації з Росією". Про це він заявив у Бухаресті на Євроатлантичному форумі стійкості.

"Ми не бачимо кінця цієї війни": у НАТО закликали готуватися до довгострокової конфронтації

Даніель Петреску

"Війна повернулася до Європи, — передає його слова Romania Journal. — Це війна, обрана Росією, яка для України є війною за національне виживання та боротьбою за західні цінності. Ми не бачимо кінця цієї війни зараз, і хоча ми захоплюємося стійкістю українського суспільства перед російськими атаками, ми також маємо готуватися до довгострокової конфронтації з режимом Російської Федерації".

За його словами, Росія внесла дестабілізацію у весь Чорноморський регіон, зокрема, вона глушить GPS-сигнали кораблів у територіальних водах Румунії, провокуючи зіткнення суден. Також її ракети та безпілотники, якими вона атакує Україну, вже неодноразово падали на територію Румунії. Для протистояння цій загрозі придунайська країна перебазує ближче до кордону з Україною засоби своїх ППО.

Загалом, значна частина акваторії Чорного моря стала театром бойових дій — з моря Росія завдає ракетних ударів по цивільній та військовій інфраструктурі України, а також у морі з'явилася мінна загроза. Усе це скоротило можливість вільного судноплавства Чорним морем.

Тим часом, указ про призов 130 тисяч росіян підписано. Путін поки що не наважується оголосити про чергову хвилю мобілізації, намагаючись обійтися призовниками.

Медведєв похвалився новою зброєю і розповів, чого вона боїться. Заступнику голови Ради безпеки РФ продемонстрували нову російську ракету.

А у США пояснили, яким може бути надійне перемир'я в Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини