Головна Новини Політика зовнішня політика Медведєв приголомшив черговою різкою заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведєв приголомшив черговою різкою заявою

Медведєв знову скотився до образ і погроз

18 травня 2023, 19:47 comments4010
Поділіться публікацією:

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв прокоментував заяву колишнього Держсекретаря США Генрі Кісінджера, який запропонував прийняти Україну до НАТО. Як це повелося із заявами Дмитра Медведєва, йому не вдалося втриматися в рамках пристойного тону — як завжди, він скотився до образ і погроз. Про це повідомляють "Коментарі".

Медведєв приголомшив черговою різкою заявою

Дмитро Медведєв

"Кісінджер закликав прийняти Україну в НАТО. Йому, звичайно, через 10 днів 100 років, і він ще з Брежнєвим зустрічався. Однак тут він зовсім неправий, — написав Дмитро Медведєв. — Він назвав головною загрозою людству конфлікт США та Китаю. Я завжди вважав, що для вірної оцінки ситуації важливий облік не гіпотетичної, а прямої та явної загрози. Уявимо, що Україну прийняли до Північноатлантичного альянсу нинішні недоумкуючі керівники: 1) НАТО вже веде гібридну війну з нашою країною, 2) український націоналістичний режим не відмовиться від спроб повернути втрачені території, 3) нам доведеться жорстко на це відповідати всіма можливими засобами і… 4) ось вам стаття 5 Вашингтонського договору. Тонкі міркування про запобігання екзистенційним загрозам не працюють під час кривавих конфліктів. Це повинно бути ясно навіть тим, хто підійшов до вікового ювілею".

Північноатлантичний договір або Вашингтонський договор, — міжнародна угода, укладена 4 квітня 1949 року у Вашингтоні західноєвропейськими та північноамериканськими країнами з метою об'єднання зусиль для колективної оборони, збереження миру та безпеки у Північноатлантичному районі. Договір став засадничим документом створення НАТО. Стаття 5 договору передбачає створення системи колективного захисту: сторони договору погоджуються, що збройний напад на одну або декілька країн-учасниць розглядатиметься як напад на них усіх, і якщо таке станеться, кожна країна в порядку здійснення права на індивідуальну або колективну оборону допоможе жертві агресії, у тому числі із застосуванням збройної сили.

Зазначимо, що напередодні Кісінджер в інтерв'ю The Eсonomist заявив про зміну своєї думки щодо членства України в НАТО.

"Зараз я перебуваю в дивному становищі, коли люди кажуть: "Погляньте на нього, він змінив свою думку, тепер він за членство України в НАТО". І маю дві причини для цього. По-перше, Росія більше не є конвенційною загрозою, якою вона була раніше. І по-друге, ми зараз озброїли Україну настільки, що вона буде найдобріше озброєною, найсучаснішою країною з найменш досвідченим керівництвом у Європі. Тому для безпеки Європи краще, щоб Україна була в НАТО", – заявив він.

Тим часом, у Росії хочуть скасувати англійську мову, тому що вона "мертва".

Путін наказав для Сі Цзіньпіна та Китаю засіяти Росію "соєю".

А в Міноборони РФ цинічно прокоментували атаку на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини