Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук: Путін у своїй статті вказав на недоліки, які не дають зробити Україну конкурентоспроможною
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Путін у своїй статті вказав на недоліки, які не дають зробити Україну конкурентоспроможною

Однією з головних проблем України Медведчук вважає суперечність інтересів влади і народу

16 липня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Стаття російського президента Володимира Путіна "Про історичну єдність росіян і українців" викликала справжній переполох в політичних колах України. Однак, на думку народного депутата України, голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука, реакцію багатьох українських політиків і аналітиків на неї важко назвати адекватною.

Медведчук: Путін у своїй статті вказав на недоліки, які не дають зробити Україну конкурентоспроможною

Віктор Медведчук написав статтю про Україну і РФ. Фото із відкритих джерел

Медведчук упевнений, що вся негативна оцінка базується на ідеологічних кліше і ярликах. Тому, проаналізувавши публікацію Путіна, політик написав власну статтю.

"Почнемо з того, що Путін вказав на три головні вади сучасної української держави, які не дають зробити з України сучасну конкурентоспроможну країну. Що це за вади? Перший недолік очевидний — Україна, де, за даними останнього всеукраїнського перепису населення 2001 року, проживають представники понад 130 національностей і народностей, рішуче взяла курс на мононаціональну країну", — зазначив Віктор Медведчук.

На його думку, таким курсом України заганяють в національну резервацію, адже тотальна українізація не може стати повноцінною ідеологією для багатонаціональної країни.

"Ніяким чином будівництво мононаціональної держави з войовничою українізацією не здатне повернути Донбас Україні та Україну на Донбас", — підкреслив лідер ОПЗЖ.

Другий недолік України, як держави — це протиріччя інтересів влади і народу, пояснює Медведчук.

"Одним із найважливіших і найбільш помилкових кроків української влади була денонсація Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною. Таким чином, країна залишилася фактично без працюючого інструменту впливу та юридично оформлених відносин із найбільшим сусідом. Для економіки України, для позиції країни на міжнародній арені, для інтересів мільйонів громадян таке рішення мало катастрофічні наслідки", — впевнений політик.

Третій і найважливіший недолік, на який вказав російський лідер, на думку Медведчука, полягає в тому, що українську державність будують, виходячи з романтичних "хотілок", а не прагматичних міркувань.

"Україна вічно випускає синицю з рук, не намагаючись зловити журавля в небі. Можливо, будувати літаки з ЄС куди вигідніше, ніж будувати їх із Росією. Тільки Україна і з ЄС їх не почала будувати, і з Росією припинила, і так із будь-високотехнологічною продукцією. Ми втрачаємо, а не отримуємо нічого, крім ілюзій і нездійснених надій", — констатував народний депутат України.

Віктор Медведчук підкреслив, що в основі антиросійської ідеології лежать не інтереси українського народу, а інтереси тих, кого нинішня влада намагається захистити собою. За його словами, з подібним підходом Україна не може служити інтересам свого народу за визначенням.

"Влада каже, що завдання українського народу — захищати "цивілізовану Європу" від "російських варварів". Але жоден народ довго не може існувати винятково як захисник іншого народу від третього. Історія показує, що в цьому випадку поглинання неминуче. Або тим, від кого захищають, або тим, кого захищають", — підсумував Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини